Hur man testar Insprutningsmunstycken på en Mazda 626

Bränslespridare i Mazda 626 fordon ansluta till trycksatta bränsleledningar att spruta in bränsle i förbränningskammaren. En solenoid laddas med elektricitet att kort öppna en ventil tillåter bränslet att passera genom insprutningsmunstycken till motorn för förbränning. Mazda 626, som introducerades 1979, var utrustad med elektronisk bränsleinsprutning 1988. Alla Mazda 626 modeller har utrustats med bränsleinjektorer sedan 1988. Med undantag för OBD-II-port läsning - tillgängliga från och med 1996 - de steg att testa bränsleinjektorer förblir densamma för alla modeller som tillverkats sedan 1988. Saker du behöver
långskaftad platt skruvmejsel
Multimeter
OBD-II läsare
Visa fler instruktioner
Upptäcka Insprutare Pulse
1 < p> Starta motorn. Öppna huven och leta toppen av bränslespridare. De bränsleinsprutningar kommer att anslutas till bränsleinloppsröret och i nära anslutning till tändstiften. Tryck spetsen på en långskaftad skruvmejsel mot överdelen av bränsleinsprutaren.
2


Billiga 3

detektera närvaron av ventilen och magnetventil drift. Verksamheten skapar en tickande känsla eller ljud genom injektorn. Håll skruvmejseln handtaget mot örat för att förstärka ljudet. Om tickande inte är närvarande, är solenoiden och ventil fungerar inte. Kontrollera andra spridare för att säkerställa att du är noggrant diagnostisera felet.
Spänningsdetektering
4

bort den elektriska kontakten från insprutare. Vrid startnyckeln till startläge men starta inte bilen.
5

Vrid multimeter för att mäta spänningen. Tryck på den röda multimeter sond till ena sidan av injektor poäng Insticksanslutning - det finns två -. Och den svarta proben till den återstående punkten
6

Läs spänningen värde som visas på multimeter avläsning. Rätt spänning bör vara 12 volt. Byt injektorer som misslyckas, men får 12 volt inkommande ström.
Resistance Test
7

bort alla elkontakter från bränslespridare. Flytta pluggarna från bränsleinjektom att tillåta åtkomst till bladen på insidan av injektorn s kontaktdon
8

Ställ multimetern för att mäta "Ohm", vilket är ett mått på motstånd. Ohm mätning får anges genom den grekiska symbolen Omega, som ser ut som en uppochnervänd hästsko med två ben som sticker ut endera sidan.
9

Anslut den röda multimeter sond till ett av bladen på bränsle injektor insticksanslutningen. Anslut den svarta multimeter sond till återstående bladet. Skriv ner motståndet åtgärden visas på multimeter verktyget. Upprepa detta steg för alla återstående bränsleinjektorer
10

jämföra motståndet mätningar av alla injektor pluggar. Några uppenbara motstånd avvikelserna tyder på en icke-fungerande insprutare. De resistansmätningar bör vara mycket nära på alla spridare. Byt sönderfallna eller sönderfallande injektorer.
Elektrisk kort test
11

Koppla bort alla elektriska ledningar från bränslespridare. Ställ in multimetern för att mäta spänningen.
12

Anslut svart multimeter sond till den negativa polen på bilbatteriet. Anslut den röda multimeter sond till varje insprutare elektriska kontakten. Anslut inte den röda proben till injektorn.
13

Har en assistent på startmotorn under några sekunder. Den kopplas insprutare pluggar förhindra motorn från att starta men tillåter elektrisk ström att passera till bränslepumpen elektriska kontakten. Övervaka spänning. Spänningen bör alternera mellan 0 volt och ca 12 volt. Låt multimeter ledningar anslutna till batteriet och denna plugg för nästa steg.
14

Anslut en av de återstående elkontakter till tillhörande insprutare. Har din assistent försök att starta motorn i flera sekunder. Övervaka spänning för att säkerställa den ursprungliga kontakten växlar mellan 0 volt och ca 12 volt. Om en bränsleinjektor har en elektrisk kortslutning, när den är ansluten till det elektriska systemet den ursprungliga pluggen uppvisar ingen växling av ström. Upprepa detta steg tills alla kvarvarande elkontakter, förutom den ursprungliga används för testet, är anslutna. För att testa den sista injektor, anslut elkontakten till injektorn, sedan ta en annan kontakt och testa det som du gjorde originalet.
15

Byt ut injektor som orsakar elektrisk kortslutning.


Scan Tool
16

Anslut en OBD-II-läsare till OBD-II-port. OBD-II-port är under instrumentbrädan på förarsidan.
17

Slå på läsaren. Vrid tändningsnyckeln till "Start"-läge. Följ därefter instruktionerna på läsaren att hämta några felkoder som lagras av färddatorn.
18

Tolka diagnostiska koden. Många läsare ger tolkningen på menyskärmen. Andra kräver tolkning genom bruksanvisningen eller OBD hemsida. Misslyckade injektorer kan anges genom koder som beskriver magra eller rika förutsättningar i specifika cylindrar. Andra koder kan ange injektor misslyckande. Testa och byt eventuella misslyckade injektionsmissbrukare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68572.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.