Hur vill kolla en Ford 302 Oljepump

Ford small block 302 har varit i lastbilar och bilar i många år. Motorn, men själv pålitlig, gick igenom en period där fabriken oljepumpen var notoriskt opålitliga. Pumpen backventil skulle hålla öppet, och oljetryck skulle bli för hög. Ofta detta skulle resultera i blåsta tätningar, eller ens oljefilterhuset blåser bort. Om detta inte var fallet, skulle oljepumpen fortfarande ofta misslyckas, att trycket skulle sjunka för lågt, och om den inte repareras i tid kan detta leda till allvarliga motorskador. Saker du behöver
grundläggande handverktyg
Oil sändande enheten socket
Oljetryck testare
Visa fler instruktioner
1

Hitta oljetrycket sändande enheten. Mest för bilar och lastbilar med 302 motorn har helt enkelt en olja ljus, eller en mätare som är helt enkelt av eller på om trycket ligger på acceptabla intervall. Den sändande enheten för ljus eller mätare är bredvid oljefiltret.
2

Koppla den elektriska kontakten från den sändande enheten, och använder olja sändande enheten uttaget, ta bort det. Vanligtvis den elektriska anslutningen är en enda tråd.
3

Skruva i adaptern för oljetryck testaren. Fäst slangen tryckprovare till adaptern. Om platsen är för trång för att installera mätaren, använd en 45 graders adapter. Dessa adaptrar är ofta i oljetrycket testaren kit, eller finns på en lokal Biltema.
4

Kör motorn tills den är varm. Oljetryck läsning bör vara mellan 35 och 60 psi. Om det är utanför detta intervall, är oljepumpen defekt och måste bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67036.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.