Hur man diagnostiserar en BMW

Alla moderna BMW-modeller använder en rad olika diagnostiska system. Åtkomst alla av dem kräver specialiserad hårdvara. Beroende på vilket system du vill engagera, få en scanner eller kodläsare kan vara antingen svårt eller svårt och kostsamt. Andra generationen OMBORDDIAGNOSSYSTEM skannrar är de mest förekommande och lätt att hitta. Andra system, såsom Supplemental luft FASTHÅLLNINGSANORDNING väskor, är inte lätt tillgänglig för den vanlige konsumenten. Oavsett systemet, är processen att hämta koder och för att uppnå en diagnos liknande. Saker du behöver
Diagnostic handhållen
Visa fler instruktioner
1

Öppna BMW: s förarsidan. Titta in i benet-utrymmet under instrumentbrädan. Där hittar du 16 stiftupptagande Data Link Connector. Denna DLC utlopp presenteras på olika platser, beroende på vilken modell av BMW du arbetar med. Vissa kan lätt ses, men andra kan döljas bakom en lucka. Om du har problem med att hitta din BMW: s DLC utlopp, det är en online applikation som kan hjälpa (se Resurser).
2

Anslut diagnostiska handdatorn till DLC utlopp. För de flesta enheter är detta en liknande process. En scanner eller en kodläsare levereras vanligtvis med en diagnostisk kabel med en 16-stiftkontakt. Anslut kabeln till enheten och anslut kabeln till DLC uttaget.
3

slår på enheten. Skjut din BMW: s nyckel till bilens tändning. Växla till "On." Detta kommer att aktivera BMW: s elektriska array. Beroende på enheten och systemet du arbetar med, kan du också en aktiv motor. Om detta är fallet, starta bilens motor vid denna tid.
4

Vänta några sekunder till en minut. Din enhet och fordonets diagnossystem ska upprätta en anslutning. Vissa enheter, en gång en inkommande dataström upptäcks, kommer automatiskt hämta aktiva felkoder. Om du inte har en apparat förprogrammerad att göra detta, kontakta enhetens handbok. Knapp konfigurationer och allmän layout skiljer sig efter märke och typ av diagnostisk handdator. Enheten handbok kommer närmare de exakta instruktioner om hur du anger en kod-hämta-kommandot.
5

Titta igenom koderna på enhetens skärm. Hur koderna visas också beror på den enhet du använder. OBD-II-koderna är alfanumeriska, och den första bokstaven i felkoden kommer att specificera var problemet ligger. Låsningsfria bromsar koder tenderar att vara rent numeriskt. Många enheter kommer också skilja en kod status. All kod som anges som "pågående" är sällan fel, dessa problem har inte aktiverat någon av dina BMW: s varningslampor
6

Kopiera de aktiva felkoder på ett separat papper.. Om du använder mer än en scanner och felsökning mer än ett diagnostiskt system, se till att du kategorisera den här listan. Kolumner är användbara sätt att organisera felkoder. Detta är också sant för OBD-II diagnostik, som fungerar som ett paraply för många typer av koder. Till exempel P-koder täcker BMW: s drivlina, medan B, C och U-koder täcka kroppen, chassi och nätverk kommunikationssystem.
7

Slå upp varje kod dras från BMW. Någon enhet handböcker kommer innehålla kodning definitioner. OBD-II-skannrar, till exempel, erbjuder generiska kodning listor bra för alla post-1996 fordon. Men du kommer att behöva gå online för att hitta BMW: s kompletterande OBD-II-koder. Som en allmän regel kommer ett fordons bruksanvisning innehåller inte kodning definitioner för något diagnostiskt system. Däremot kan felkoder lätt hittas på nätet (se Resurser). Lämpliga definitioner till sina motsvarande felkoder
8

Copy. Läs igenom alla definitioner och fatta ett beslut. Om du har erfarenhet inom mekanik, kan du försöka DIY fixar på några av problemen. Men vissa diagnostiska system, t.ex. ABS-bromsar, är mycket komplexa och bör skjutas till en utbildad mekaniker.
9

Ta din kodlistan med dig, om du väljer att konsultera en BMW-certifierad mekaniker. Denna lista kommer att spara pengar i diagnostiska avgifter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67206.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.