Suzuki Forenza Strålkastare kommer inte att fungera

Om strålkastarna på din Suzuki Forenza inte fungerar, kan en av fyra viktiga komponenter i strålkastarsystemet har misslyckats: de strålkastare lökar, kabelnätet föra ström till strålkastare lökar, den säkringar som skyddar det elektriska systemet från överspänning eller strålkastare switch som gör det möjligt för föraren att slå på eller av de låga och höga vägbelysning. Någon av dessa komponenter kan vara orsaken till misslyckandet av dina strålkastare för att slå på. Lyckligtvis är den diagnostiska proceduren enkel och okomplicerad. Saker du behöver
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Byt glödlampan på Suzuki Forenza i strålkastare församling som inte slås på. Stäng av Forenza och prop öppna huven. Koppla bort kablaget från baksidan, vrid väderskyddet off, ta bort lampan och ersätt med en ny. Sätt tillbaka locket och ledningsnätet och vrid Forenza igen för att kontrollera att glödlampan fungerar. Fortsätt till nästa steg om det inte gör.
2

Kontrollera att säkringarna för vänster och höger strålkastare inte blåses ut. Stäng av bil utanför, öppna Forenza huva, och lokalisera den svarta, plastlåda på höger sida av motorrummet som inrymmer säkringarna. Kontrollera säkringar för både låga och höga balkar. Om någon har blåst ut, ersätta dem och vända strålkastarna på att verifiera att det var problemet.
3

Anslut den positiva ledningen från voltmetern till den positiva polen på batteriet. Anslut minuskabeln från voltmetern till strömkabeln på ledningsnätet som matar ström till strålkastare som inte vänder på. Kontrollera att strömmen kommer via kabelnätet. Byt selen om voltmetern känner ingen makt. Om den gör det, fortsätter du till nästa steg.
4

Kontrollera strålkastarens switch om ingen av strålkastarna slås på. Koppla bort den negativa batterikabeln i motorrummet. Ta bort ramen rattstången och koppla ledningarna kvarter från baksidan av strålkastaren switch. Kontrollera att kablar till ledningsnätet är rena. Om så är fallet, byt strålkastare switch genom att ta bort de tre skruvarna montera den på ratten och installera den nya delen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65908.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.