Vilka är symtomen på en dålig O2 Sensor?

En dålig syre (O2) sensor kan orsaka en mängd olika problem för ditt fordon. Beroende på ålder och modell av bilen, kan det ha flera O2 sensorer för att hjälpa att kontrollera utsläppen. Lambdasonderna skanna och utvärdera blandning av bränsle i bilens avgaser och överför denna information till motorns dator, som kan justera bränsleblandningen som behövs. När en O2-sensor misslyckas eller fel, kan din bil uppvisa flera olika symtom. Check Engine Light

"check engine" lampan på instrumentpanelen är förmodligen en av de första symptomen kommer du att märka när en av lambdasonderna börjar svika. När detta händer, kommer bilens dator bearbeta informationen och genererar en felkod för O2-sensor. Du kan kontrollera bilens felkoder med hjälp av en speciellt utformad kodläsare.
Långsam respons

Ett fordon med en funktionsstörning eller dåligt O2-sensor kommer inte springa eller köra ordentligt, vilket innebär att det kan tomgång dåligt, accelerera långsamt eller reagerar sent försök till acceleration.
dålig bränsleekonomi

En dålig O2-sensor kan orsaka bränsleblandningen ändra på din bil genom att sända fel signaler till bilens dator. Därför kan den orsaka din bil att köra alltför rika eller alltför magert när det kommer till sin bränsleförbrukning. Om bilen körs alltför rika, kommer det snabbt förbruka alla dina bränsle och du kommer att märka en förlust i bränsleekonomi.
Misslyckades Strålningstest

En dålig O2-sensor kommer att orsaka att bränsleblandningen i ditt avgassystem till förändring. Denna förändring är typiskt mindre än perfekt och kommer ofta orsaka din bil till missar ett utsläpp test. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65993.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.