Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man tar bort en Rear Bumper Cap på en 2002 Ford Windstar

Den Windstar, som Ford utsläppt i 1995 års modell, var den första riktiga minibuss automaker erbjöd sina kunder. Innan dess release, gjorde Ford erbjuder Aerostar van, men det var mer av en "tweener typ av van - inte riktigt full storlek och inte riktigt en minibuss - även om det var klassificeras som en minibuss. Den 2002 Windstar kom standard med färg-knappat främre och bakre omslag stötfångare, så de matchade bilen perfekt. Byta den bakre stötfångarhöljet är enkelt, när du hittar alla sina fästen. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
platt skruvmejsel
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
borttagning
1

Lyft den bakre delen av Windstar från marken med en domkraft och skjut pallbockar under bakvagnen. Sänk Windstar på pallbockar.
2

krypa under den bakre stötfångaren och hitta de tre pin-typ hållare som fäster på undersidan av stötfångaren. Bänd mitten av varje stift utåt med en platt skruvmejsel tills det tar stopp, sedan bända varje klipp ur stötfångarhöljet.
3

Titta på den del av stötfångaren som går in i bakhjulet väl och hitta de tre skruvarna. Ta bort de tre skruvarna med en spärr och uttag. Upprepa hans steg på andra sidan av stötfångaren.
4

Öppna den bakre luckan och ta bort de fem skruvarna längs den övre delen av stötfångaren med en spärr och uttag. Dra stötfångaren bakåt tills du kan komma åt parkeringshjälp sele sensor ledningar, om sådan finns. Tryck och håll ned upplåsningsknappen på kablaget, och dra ur ledningsnätet från stötfångaren.
5

bort stötfångarhöljet från fordonet.
Installation

6

Anslut parkeringshjälp sensor kabelnätet i uttaget på stötfångarhöljet, om sådan finns. Ställ stötfångarhöljet på den bakre stötfångaren ram.
7

Skruva åt de övre skruvarna med en spärr och uttag, och stäng den bakre luckan.
8

Rada upp skruven hål i stötfångaren med de i hjulhuset och dra åt de tre skruvarna med en spärr och uttag. Upprepa detta steg på andra sidan av stötfångaren.
9

krypa under bilen och linje upp lastappen hålen på undersidan av stötfångarhöljet med de på stötfångaren ramen. För in stiftet stil trotjänare i stötfångarhöljet och tryck på mittenknappen stiften i hållarna tills stoppet.
10

Lyft den bakre delen av Windstar av domkraften står med en domkraft och ta bort jack står. Sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63643.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.