Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur att måla en plast stötfångare

Plast stötfångare ofta skadas av andra fordon, speciellt i parkeringsplatser. Medan plast har en viss flexibilitet, så att den kan återta sin ursprungliga form efter en mindre kollision, färgen som täcker skadan så småningom lossnar. Detta ger en ojämn yta som förringar bilens totala utseende. Yrkesorganisation butiker kan måla stötfångaren på en hög kostnad och det innebär oftast lämnar bilen med kroppen butik för ett par dagar. Använd några enkla tekniker Body Shop att måla en plast stötfångare, spara pengar och tid i processen. Saker du behöver
Flytande tvätt Rags tvättmedel
målarens maskeringstejp
Tidning Flighter Palm sander
320-grit sandpapper
600-grit sandpapper
Automotive primer
Automotive kroppen måla
Automotive Buffing Förening
Visa fler instruktioner
1 Flest stötfångare nu görs av slagtålig plast.

Tvätta stötfångaren noggrant med flytande tvättmedel och varmt vatten. Blanda 4 teskedar flytande tvättmedel till 16 uns av varmvatten. Torka stötfångaren helt innan du fortsätter till steg två. För att påskynda torkningen, torka tvätt stötfångaren ner med rena trasor.
2

Mask av området runt stötfångaren med målarens maskeringstejp. Skapa en två tum bred bård runt stötfångaren och eventuella områden på stötfångaren som inte ska målas, såsom bromsljus eller metall trim. Använd gamla tidningar för att täcka hela baksidan av bilen. Skapa ett 4 fotspray barriär. Under priming och slutbehandling, kommer sprayfärg användas. Eftersom sprayen är svår att kontrollera, kan måla hamna på ytor inte tänkt att vara målade. Papperet sprej barriären förhindrar detta problem.
3 Bumpers införlivas i många bilkarosser, vilket gör dem svåra att ersätta.

Sand hela den yttre ytan av stötfångaren med en palm slipmaskin. Börja med 320-slippapper. Hela stötfångaren måste slipas, annars färgen inte fäster på stötfångarens yta. Sand med 320-grit sandpapper tills hela stötfångaren är slät. Den initiala slipning tar bort klarlack eller lack, förbereda ytan för målning. Slipa försiktigt stötfångaren med 600-slippapper. Tvätta ytan av stötfångaren ned med flytande tvättmedel och varmt vatten för att avlägsna eventuell slipning skräp. Låt ytan torka ordentligt innan du fortsätter till steg fyra.
4

Spray en tunn beläggning av fordonsindustrin primer på den slipade stötfångaren. Sprayfärg och spraya primers fungerar bäst när den tillämpas i tunna, flera skikt. Efter att ha låtit primern torka i 4 timmar, lätt sand hela ytan för hand. Använd 600-slippapper. Torka av slipning skräp med en ren trasa och upprepa processen tills ett jämnt lager primer uppnås. Det tar vanligtvis två till tre lager. Spraya hela stötfångaren istället endast de skadade områdena.
5

Tvätta grundade stötfångaren med tvålvatten och torka den med rena trasor. Spraya ett tunt lager billack på hela ytan av stötfångaren. Tillåt 6 till 8 timmars torktid. Sand stötfångaren lätt med 600-slippapper. Torka av stötfångaren ner ordentligt med en ren trasa och upprepa målning /slipning processen tills en jämn yta uppnås. Tillåt 24 timmars torktid innan du fortsätter till steg sex.
6

Buff det målade området ut, med hjälp av en fin polering förening avsedd för billacker. Denna typ av polering förening jämnar ut finish och ger en skyddande beläggning för nymålade stötfångaren. Applicera polerande förening med en ren trasa, arbeta trasan i en cirkelrörelse.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63516.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.