Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur krympa Sheet Metal

När ett fordon har varit i en kollision, de krafter som producerar bucklor i bilen eller lastbilen sträcka tunn plåt ur form. Detta innebär att även om du trycker buckla tillbaka ut, det fortfarande inte kan se helt rätt. Detta är särskilt problematiskt i mindre bucklor, såsom de ungefär storleken av en golfboll. I dessa fall måste du använda verktyg som gör att du kan krympa plåten så att du kan göra panelen passar rätt igen. Saker du behöver
Krympande Dolly hammare
gasolbrännare
Visa fler instruktioner
1

Heat panelen som kräver krymper med gasolbrännare. Notera att detta inte alltid är nödvändigt. Det gör metallen mer formbara och gör den krympande hammaren att arbeta mer enkelt och snabbt, men det kan lätt tänja panelen om du använder för mycket värme. Helst ska det vara tillräckligt varma för att färgen singe avstängd, men inte vara ljust rött eller orange.
2

Placera dolly på den konkava sidan av buckla. Detta ger hammaren en hjälpare så att det inte kommer att böja plåten för långt ur position.
3

Strike den konvexa sidan av buckla skarpt med krympande hammaren. Du kommer att märka att hammaren har tänder på sin yta som små, vassa pyramider. Dessa är vad krympa plåten. När du slår på metallen, den tänder avtryck på stålet, något deformera den krymper det i processen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63621.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.