Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Så här ansöker Single Stage Paint Over Clear Coat

Enstegs färg är en typ av bil färg som bara kräver ett steg. Färgen blandning kräver inte en klarlack målas ovanpå basbeläggningen för skydd, eftersom basen och klarlack blandas samman. Många fordon har befintliga klarlacker ovanpå basbeläggningar, men om du vill måla din bil med ett enda steg färg, behöver du inte ta bort all befintlig färg. Du kan ansöka enstegs måla över klarlack måla efter att ha följt några åtgärder för att säkerställa god täckning. Saker du behöver
400-grit sandpapper
800-slippapper
Vatten
Vax och fett remover
Microfiber handduk
maskeringstejp och papper
Enstegs paint

Visa fler instruktioner
1

Sand hela bilen med 400-slippapper. Håll handen platt mot bilens yta och sand jämnt. Detta tar bort det översta av det genomskinliga beläggningsskiktet och gör det lättare för den enstegs färg att hålla. Färgen fäster inte bra på en glansig klarlack som inte har slipat.
2

Använd 800-grit sandpapper att slipa bilens yta igen. Håll sandpapper dyblöt medan slipning. Håll ett långsamt rinnande vatten slang över sandpapper medan slipning, eller kontinuerligt doppa sandpapper i en hink med vatten. Detta håller slipdamm från att bygga upp och sätta djupa repor i ytan. Den 800-grit sandpapper tar bort djupare repor in i klarlacken med 400-slippapper. Skölj bilen när du är klar slipning. Vänta på att hela bilen torka helt. Framför alla områden som inte ska målas Addera 3

Place maskeringstejp och papper. Täck fönsterglaset, ljus, klippning, däck och fälgar, nyckelhål och speglar. Torka bilen ner med vax och fett remover och en microfiber handduk. Detta tar bort eventuella kvarvarande vax partiklar från gamla rengöringsmedel eller fett från dina fingeravtryck. Fingeravtryck syns inte på den slipade ytan, men kommer att dyka upp som en smutsfläck under den torkade enstegs måla.
4

Spray 03:57 skikt av enstegs färg på bilens yta, innehav Sprutan 6 till 8 inches från ytan. Använd vänster till höger stroke, inte upp och ner. Håll rockar tunna för att undvika körningar i färgen. Vänta 10 minuter mellan varje lager. Ta försiktigt bort maskeringen papper och tejp innan färgen torkar så att papperet inte fastnar på ytan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63480.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.