Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur fixar Rust hål på en bil med Bondo

Bondo är en plast fyllmedel som används för att jämna ut och inkonsekvenser mask eller skador i metall. Bondo används inte på egen hand att reparera hål eftersom den inte har någon strukturell styrka och kommer snabbt att misslyckas. Eventuella hål som finns på grund av rost måste lagas med plåt med en MIG-svets. Den Bondo används sedan för att maskera metallen reparation. Bondo är ganska lätt att arbeta med, kommer att pågå en lång tid, och vara omärklig, om det tillämpas korrekt. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Grinder
Plåt
Tin snips
Mig svetsare
svetsskärm
Svetshandskar
Rags
Aceton
Bondo
SPACKEL
400-grit sandpapper
1200-grit sandpapper
slipblock
Visa fler instruktioner
1

Sätt på skyddsglasögon. Slipa bort all synlig rost tills du har ren, ren metall.
2

Lägg en bit plåt över hålet och spåra hålet på plåten. Klipp plåstret plåt med tenn snips.
3

Sätt på en svetshjälm, handskar och klibb-svets plåstret på plats med en MIG-svets. När plåstret är på plats, noggrant MIG-svetsa hela sömmen så det inga hål kvar i metallen.
4

Slipa svetsen slät med slipmaskin. När svetsen är helt slät, torka området rent med en trasa och aceton. På en skrot bit kartong
5

Placera den nödvändiga mängden Bondo och tillsätt den rekommenderade mängden katalysator till det. Blanda i katalysatorn med en spackel. När Bondo är en jämn färg, börja tillämpa det över reparationen med hjälp av spackel. Få det så smidigt som möjligt och låt det härda.
6

Slipa Bondo smidig användning 400 grit sandpapper följt av 1200-grit på en slipkloss. För stora reparationer lång slipkloss bör användas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63394.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.