Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Det bästa sättet att måla en Wrangler

Jeep Wrangler är en utmärkt bil att måla tack vare antalet delar på fordonet som kan snabbt och enkelt tas bort. Övriga fordon har bokstavligen hundratals pounds av trim-och plastdelar som måste avlägsnas före målning. Jeep Wrangler kräver en tuffare färg, dock är där inte så mycket en typ av färg, men det sätt som den tillämpas. Detta hjälper till att förhindra hack och repor när Jeep är off road. Saker du behöver
3/8-in. drivhylsa ställa
Skruvmejslar
Soap
Vatten
Maskeringstejp
Maskering Vaxpapper Mössor och fett remover
Rena trasor
HVLP sprutpistol
Automotive måla
Automotive klarlack
1000-grit vått /torrt sandpapper
Orbital buffert
polermedel
Visa fler instruktioner
1

bort delar från bilen som du vill inte måla med skruvmejslar och socket set. Detta inkluderar stänkskärm nödraketer, sidospeglar visa, stötfångare, bikini topp, strålkastare, bakljus och dörrhandtag. Också bort reservdäcket bärare, dragkrokar och vindrutetorkare för att underlätta målningen processen.
2

bort eventuella dekaler eller klistermärken kvar på Wrangler. Tidiga wranglers med intakta huva örnar i gott skick kan vara värt att hålla, eftersom de är dyra att ersätta med reproduktionen klistermärken. Addera 3

Rengör Wrangler noggrant med tvål och vatten, inklusive motorutrymmet , under huven, chassi, och interiören. Detta förhindrar att gamla överskott damm eller smuts från att förorena färgen.
4

Våt en ren trasa med vax och fett remover och torka bilens yta att städa bort all fett och vax som inte lossnar under tvättprocessen. Följ våt trasa med en torr trasa snabbt för att undvika att låta vaxet och fett remover för att torka på ytan.
5

masken de delar av fordonet som inte kan tas bort, men det bör inte målas med hjälp av maskering papper och maskeringstejp. Detta inkluderar motorrummet, vindruta, hjul och chassi. Också, skjut en bit maskeringspapper bakom Wrangler öppen grill för att hindra färgen från att komma på kylaren. Maskera invändiga delar som inte kunde tas bort, t.ex. på bilens instrumentbräda och ratt.
6

putsa av den gamla färgen med grå instegsskydd pad för att avlägsna alla spår av glans från fordonets yta . Eftersom färsk färg inte kommer att följa glans, någonstans i fordonet skall målas måste vara repig. Om du målar det bakre lastutrymmet, öppna bakluckan och putsa dörrposter samt.
7

Rengör ytan igen med en ny trasa fuktad med vax och fett remover följt av en ren, torr rag. Detta tar bort damm som bildas genom nötning av fordon, vilket skulle förorena färg och skapa vad som kallas "fiskögon."
8

Fyll behållaren sprutpistol med ditt val av färg, och fäst sedan Spraya pistol mot sitt luftkompressor. Måla undersidan av huven först, sedan sänka huven försiktigt och fortsätta arbeta längs mittlinjen av Wrangler, arbetar från framsidan till baksidan av huvan. Överlappning varje stroke med en-halv för att säkerställa god täckning av färgen. Nästa måla vindrutan ram, var noga med att låsa ramen och sänk den så att du kan måla gångjärnen mellan huven och ramen.
9

fortsätta måla framsidan av Wrangler, arbetar från front runt fordonet i en moturs riktning. Var noga med att måla dörrposter samt synliga metalldelar i Wrangler interiör.
10

Låt färgen please upp enligt instruktionerna på förpackningen, sedan tillämpa tydliga täckfärg på exakt samma sätt som du har använt färgen. Du behöver inte ansöka klarlack på undersidan av huven. Låt tydlig täckfärg torka helt innan slipning och polering.
11

Sand Wrangler med 1000-grit vått /torrt sandpapper och vatten, men försök inte att göra målet för slät. Utjämning till den punkt av glas släthet gör repor tydligare i fordonets yta. Istället, slipa ytan lätt, sedan polera ge målgång vad som kallas "apelsinskal." Detta är en strukturerad yta som hjälper till att dölja repor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63599.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.