Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Ta bort och installera Bumpers på Dodge Trucks

stötfångare på Dodge lastbilar finns för både utseende och skydd. Ibland kommer stötfångarna skadas eller böjas, behöver bytas. Processen är enkel, kräver några verktyg och lite fordonsindustrin kunskap. Saker du behöver
1/2-tums Spärrdriv hylsnyckel
1/2-ratchet satt
WD-40
Hammer
Visa fler instruktioner
Front Bumper Demontering och montering
1

Öppna lastbilen huven och leta insidan stötfångare konsoler, direkt framför kylaren. Använd WD-40 för att smörja de bultar som fäster stötfångaren till karmdelen. Skjut under bilen och hitta utanför stötfångare konsoler, som ligger framför lastbilens framhjul. Smörj skruvarnas huvuden med WD-40.
2

Använd en 1/2-tums Spärrdriv och en lämplig storlek socket ta bort skruvarna från både insidan och utsidan parentes. Peka på stötfångaren med en hammare för att knacka loss den från fästena
3

Använd hammaren för att knacka på insidan och utsidan fästen rakt om de är krokiga -. De bör vara vinkelrät mot lastbilens kropp. Lyft och placera den nya stötfångaren på plats och gänga insidan fästet bultarna på plats med fingrarna. Skjut under fordonet och ombonad bultarna outsider fäste på plats med spärrfunktion. Dra åt alla fästet bultarna för att fästa den främre stötfångaren på plats.
Rear Bumper Demontering och montering
4

Skjut under bakre delen av fordonet och lokalisera stötfångarfästet. Spraya skruvskallar och trådar med WD-40. Låt smörjning blöt på bultarna i cirka 30 minuter.
5

Haka registreringsskylten ljuset genom att vrida lampan kontakten kvar 45 grader. Skruva bort registreringsskylten och ta ur den gamla stötfångaren. Avlägsna skruvarna från de bakre fästena. Använd hammaren för att knacka på stötfångaren om det fastnat på plats.
6

Lyft och placera stötfångaren på plats och tråd i stötfångarens skruvar med handen. Skjut under bilen och dra åt bultarna för att fästa stötfångaren på plats. Sätt tillbaka registreringsskylt och ljus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63524.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.