Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur Fill & Finish aluminiumkarosser

aluminium och stål bilkarosser har mycket gemensamt när det gäller att utföra reparationsarbeten före målning. Användningen av lätta spackel, när det används med måtta, har ingen effekt på hanteringen av fordonet. Om kroppen filler är så tungt att det påverkar bilens köregenskaper, då panelen bör har ersatts. Likaså gäller finish på aluminium bilen är exakt samma som tillämpar målgång till en stål arbetsföra bil. Saker du behöver
slipblock
Lätt spackel med katalysator
plast spackel
Olika sandpapper
kick-build primer
Primer sealer
Vax och fett remover
Rena trasor
putstrasa
HVLP sprutpistol
Automotive primer
bil färg och tydlig
Visa fler instruktioner
Reparera Dents
1

Bifoga sandpapper till sandning blocket. Slipa ytan för att lokalisera de låga platserna i metallen som måste fyllas. När du har hittat dem, rengör färgen ur de låga fläckarna med sandpapper.
2

Blanda lätt kropp filler med katalysator tills det är helt blandat, och sedan tillämpa det på de låga fläckarna på bilens aluminium med en plast spackel. Låt kroppen spackel härda i ungefär femton minuter.
3

Sand de platser där du lagt spackel till kroppen med slipkloss. Undvik att använda händerna, eftersom kurvorna i din hand kommer att överföras till karossen. Efter slipning, köra handen över det reparerade området. Om du kan känna några kanter mellan spackel och aluminium, sand igen.
4

Mask utanför bilen med maskeringstejp och maskeringspapper att säkerställa att du inte tillämpar high- bygga primer till något annat än reparationen område av bilen. När bilen är tillräckligt maskerade för att skydda den från spray, tillämpas tre lager av high-build primer till reparation området och låt det härda i ca 45 minuter till en timme.
5

Slipa primer med slipkloss och 220-slippapper för att slutföra förberedelserna av aluminium arbetsföra bil för färg. Primern skall vara helt slät med kanterna på det skadade området så inga åsar är närvarande.
Efterbehandling Aluminum arbetsföra bil
6

Rengör ytan på reparation område med vax och fett remover appliceras på en ren trasa. Snabbt torka av vax och fett remover bort av reparationen område med en andra trasa. Fordonet är redo för ett andra skikt av primer.
7

Applicera ett lager bil primer sealer för reparationen området. Låt det härda i ungefär en timme innan du fortsätter. Demaskera den del av fordonet du arbetar på, sedan städa hela panelen med vax och fett remover. Skrubba försiktigt med en grå bil scratch pad. Du måste göra detta på bilar med bas, eller klarlacker, eftersom toppen klarlack måste sprutas över hela reparationen panelen, inte bara den plats som repareras.
8

Fyll färgen kopp på din HVLP sprutpistol med ditt val av bil baslack. Aluminium arbetsföra bilar all användning Base eller klarlack färgsystem för sin färg, medan aluminium arbetsföra bilar tillverkade före 1980 kommer nästan alltid använda enstegs färg. Rådfråga tillverkaren om du målar en vintage bil.
9

masken de delar av fordonet som inte ska målas, och sedan spraya reparation område av aluminium arbetsföra bil med tre lager i ditt val av färg, tills primern, eller surfacer under färgen har helt täckt. Låt baslack torka i cirka 15 minuter innan den klara täckskiktet. Samtidigt som baslack torka, fylla HVLP sprutpistol reservoar med tydlig täckfärg.
10

Vik en putstrasa och gäng upp det i din hand för att värma den till kroppstemperatur. Detta kommer att tillåta vaxet impregneras i duken för att plocka upp allt damm som kan sedimentera på färgen. Försiktigt damma av ytan av fordonet med putstrasa över det område som du kommer att tillämpa klarlack. Omedelbart efter att du har rengjort bort dammet från ytan, spraya panel med tre medelstora våta rockar den klara täckfärg, överlappande varje skikt med 1/2 för att säkerställa att du inte bildar linjer i ytan. När du är klar, låt bilen torka i en timme innan du tar bort den maskerande papper och tejp, och sedan låta det torka i ytterligare 12 timmar innan du vidrör reparationen området.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63635.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.