Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur du ansluter en sprutpistol

HVLP sprutpistoler, annars känd som gravitation-feed sprutpistoler, har blivit standard målarverktyg i kroppen butiker runt om i världen. De är enkla att installera och använda, lätt att rengöra och underhålla, och finns i ekonomin versioner samt dyra versioner precision. Allt hög volym, lågtryck sprutpistoler har samma serie ventiler och rattar, dock. När du lär dig att ansluta en HVLP pistol, kan du koppla in alla HVLP sprutpistol. Saker du behöver
Luftkompressor med luftledningar
In-line lufttryck mätklocka
Visa fler instruktioner
1

Montera in-line ratten lufttryck indikator i basen av handtaget av sprutpistolen. Den har en gängad ände som passar in i den gängade mottagaren av sprutpistolen. Den andra sidan av mätklockans har en hankontakt som låser in honanslutningen av luft slangen från kompressorn.
2

Anslut pistolen i luftledningen. Den mätklocka registrerar mängden tryck matning från kompressorn.
3

Justera ventilen av indikatorklocka tills lufttrycket läsning är 20 PSI. Detta är det bästa trycket att använda vid sprutning med en HVLP sprutpistol.
4

Justera trycket sprutpistol med ratten placerad strax ovanför bandet av tummen och pekfingret när du håller sprayen pistolens handtag. Denna ratten vrids 1/4 varv steg på de flesta pistoler. I läge uppåt och nedåt, är det helt öppet. Det är rätt läge för sprutning.
5

Justera ratten placerad omedelbart ovanför pistolen trycket ratten. Denna styr ratten mängd vätska släpps in i spetsen på sprutpistolen. Om du drar i avtryckaren hela vägen tillbaka och den färdas så långt tillbaka som handtaget på pistolen, då ventilen är öppen hela vägen. Justera ventilen så att avtryckaren endast färdas två tredjedelar av vägen tillbaka till handtaget.
6

Justera spraymönstret genom att vrida ratten sitter på sidan av handtaget, strax ovanför avtryckaren . För en tight sprutbild, vrid vredet hela vägen medsols. För en bred sprutbild, vrid den moturs. En bred sprutbild är det bästa mönstret att använda för de flesta måla applikationer. Med de ringer rätt inställda kan du fylla färgen reservoar på toppen av sprutpistol med färg. Pistolen är nu redo att spruta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63606.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.