Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur att jorda en Mini Welder

Mini svetsare är typiskt stick-typ svetsare som undviker användningen av en svetspistol, såsom är vanligt på MIG svetsutrustning. Att eliminera användningen av svetstråden hjälper klippa ner vikten på svetsenheten själv, vilket gör det lättare att bära. Att jorda en mini svetsare behöver du en ren bit av metall som att klämma svetsarens jordkabeln. Dessutom bör denna jordkabel vara relativt nära det område som svetsas. Detta kommer att säkerställa den mest kompletta kretsen för att slutföra svetsen utan att köra in i problemet med för lite svetsinträngning. Saker du behöver
Slipskiva, sandpapper eller stålborste
Visa fler instruktioner
1

Torka bort en del av metall nära där svetsen ska göras med hjälp av antingen en slipskiva, sandpapper eller stålborste. För att uppnå bästa kvalitet på svetsfogen är möjligt bör metallen till vilken marken är ansluten vara helt ren och fri från rost, färg eller annat skräp som kan blockera den elektriska strömmen. För att producera en bra krets, metallen du ansluter jordkabeln för svetsaren bör vara samma metallbit du svetsar.
2

Pressa handtagen på svart botten klämma ihop för att avskilja käftarna. Med kraften till mini svetsaren avstängd, bifoga marken klämma käkar på metallytan du rensas ut.
3

Slå på strömmen för svetsaren, sedan släppa din svetshjälm in position. När du svetsar, försiktigt slå spetsen av svetstråd i mini svetsarens andra klämma mot den metall som skall svetsas för att starta svetsaren. Håll spetsen på svetstråd ungefär 1/8 tum från det material som svetsas så att du får tillräcklig genomträngning av svetsen. När du är klar med svetsen, kommer helt enkelt dra svetstråd bort från svetsen bryta kretsen och marken klämman kan kopplas bort.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63620.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.