Svenska Bil >> Auto Repair >> reparationsprocessen >> Content

Hur man reparerar Plast Bumper Dings

Plast stötfångare stötar är ett vanligt kosmetiskt problem för de flesta bilar, särskilt i tätbefolkade områden. Även smärre dings inte påverkar fordonets säkerhet, kan de ser fula och påverkar fordonets andrahandsvärde. Auto organ butiker tar ut en hel del pengar, även för mindre reparationer. Använd en lätt-till-finner epoxispackel och några verktyg hushåll att reparera plast stötfångare stötar till en bråkdel av kostnaden en professionell skulle ta betalt för en liknande reparation. Saker du behöver
epoxispackel
målarens maskeringstejp
Automotive primer
Automotive måla
Flytande tvättmedel
Liten plastskrapa
600 grit Mylar sandpapper

Liten spackel
Visa fler instruktioner
en plast stötfångare kräver konstant underhåll på grund av mindre skador.

Rengör noga stötfångaren med flytande tvättmedel och varmt vatten. Använd en liten plast färg skrapa för att rensa ut ding. Ofta kommer smuts och fett insättning i hålrummet som skapats av ding. Efter skrapningen ut ding, omtvätt området med flytande tvättmedel och vatten.
2

Blanda de två delarna av epoxi fyllmedlet tillsammans. Tvåkomponentsepoxi fyllmedel består av en bas och en härdare och har en kort geltid, som hänvisar till hur lång tid det tar ett harts eller fyllmedel för att starta härdningsprocessen. De flesta epoxispackel har geltider som varierar mellan 4 och 25 minuter. Blanda epoxi under minst 1 till 2 minuter, blanda bara tillräckligt epoxi för att fylla ett par stötar.
3

Cut rutor av Mylar 1 tum större än ding repareras. Klipp en bit mylar för varje ding. Använda målarens maskeringstejp, skapa ett band gräns så att Mylar kommer att följa stötfångaren. Den Mylar hjälper till att hålla fyllmedel på plats och skapar en slät yta, vilket minskar den tid slipar. Använd målarens maskeringstejp för att skapa en 2 tums gräns på stötfångaren, runt varje ding.
4

Applicera en liten mängd epoxy filler till ding, utjämning det ut med en liten spackelspade. Placera Mylar ovanpå den fyllda ding, med den adhesiva sidan av tejpen mot stötfångaren. Släta ut Mylar med spackel och gå vidare till nästa ding. Låt Epoxispackel härda i 24 timmar innan du tar bort Mylar.
5

Avlägsna Mylar från vart och ett av de reparerade områdena. Lätt handen sand de områden som omfattas av epoxispackel med 600 sandpapper. Ta bort maskeringstejpen lägga ner som en gräns i steg 3. Torka hela stötfångaren ner med en trasa för att avlägsna eventuellt skräp överblivet material från slipning.
6

Applicera tidningen hålls ned med maskeringstejp för att täcka stötfångaren och omgivande områden, med undantag för de epoxi-fyllda dings. Detta förhindrar att färg från spill på andra delar av bilen. Täcker en yta tre meter i alla riktningar för att undvika primer och färg från oavsiktligt blemishing bilens finish.
7

Spray ett tunt lager primer över de fyllda stötar. Slipa försiktigt med 600 sandpapper och torka av smuts med en trasa. Applicera lite bättringsfärg matchar bilens färg och projektet är klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/collision-repair/63461.html

Previous:
Next:

reparationsprocessen

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.