Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man byter en Window Regulator på 2001 Jetta

Fönstret tillsynsmyndigheter i Volkswagen Jetta är svåra att ersätta eftersom de är permanent inbyggda i plasten innerdörr bärare. Regulatorn kan inte skiljas från bäraren och ersattes av sig själv. Om några enskilda komponenter såsom manuell fönsterhiss eller makt fönstret motor är problemet, kan de bytas ut. Om du måste byta ut regulatorn, måste du byta hela plastbäraren, rådfråga din mekaniker först. Saker du behöver
Liten platt skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
Trim pinne skiftnyckel
Sockel med förlängning
Visa fler instruktioner
Demontering av kåpa
1

Koppla Jetta negativa batterikabeln.
2

Bänd omkopplaren bezel ut med en liten skruvmejsel om du arbetar på förarsidans dörr och det har fönsterhissar. Om du arbetar på en dörr med manuell fönster, skjut fönstret vev spacerimplantat bort från knoppen änden av handtaget för att ta bort det.
3

Koppla greppet draghandtag på förarens dörr eller bända bort locket dörrhandtaget på en framdörr. Ta bort skruvarna bakom den del du bara bort tillsammans med skruvarna i nederkant av dörrpanel.
4

Lossa dörrpanelen från sina clips genom att bända bort det längs kanterna med en trim fastnar. Lyft luckan kraftigt uppåt och lossa inre låsstången från dörrhandtaget och alla elektriska anslutningar.
Ström Window Motor
5

Ta motoreffekten fönstret genom att ta bort fästelement vid den främre änden av bäraren. Du behöver inte ta bort hållaren i det här fallet.
6

Montera ersättare motorn på plats vid transportörens främre änden och montera bultar.
7

Återanslut dörrpanel
Window Regulator /Winder
8

Lossa fönster bultarna glasspår genom hålen nära toppen av bäraren,. måste du ta bort den gummipluggarna i bäraren och använd en hylsnyckel med en förlängning. Lossa glaset genom att separera klämmorna.
9

Tape ner glaset för att hålla den i sin nuvarande position och sänk regulatorn hela vägen ner. Luta glaset "bakre änden uppåt och ut genom dörren för att ta bort det.
10

Skruva loss de 10 skruvarna som håller plasten transportören på plats på dörren och lyft det uppåt och mot dörrens innerkant. Koppla den elektriska kontakten till dörrlåset solenoiden på baksidan av bäraren.
11

Koppla fönsterhiss från bäraren genom att ta bort de fästen som kan nås från baksidan.
12

Anslut rullmaskinen byta fönster till transportören eller den nuvarande rullmaskinen till ersättning transportören.
13

Fäst hållaren tillbaka på plats på dörren, sedan höjer regulatorn tills skruvarna för glas är åtkomliga genom bäraren hål nära toppen.
14

Sänk fönsterrutan i dörren, börjar med den främre änden, luta den på plats tills klämmorna passar en runda den och dra åt skruvarna .
15

Anslut dörrens dörrfoderpanelen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59509.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.