Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man reparerar en sprucken Plexiglas Vindruta

Bil och båt vindskydd är ofta gjorda av plexiglas för att det är ett billigt och hållbart material. Det största problemet med Plexiglas är att om den spricker eller repor, blir hela området runt sprickan eller scratch grumlig. Fastställande av en spricka i plexiglas är det lättaste att göra själv så att du inte behöver ha en ersättare vindrutan satt i. Du behöver
Drill
Minsta borr
Plexiglas självhäftande
Lim pistol eller injektor
mjuka trasor
Polermaskin
mjukt skum polering pads
Plexiglas renare
Visa fler instruktioner
1

Borra ett fint, litet hål vid slutet av sprickan. Om sprickan sträcker sig över vindrutan, gå till toppen av sin räckvidd och borra det lilla hålet. Detta kommer att förhindra att spricka från att förlänga längre över vindrutan. Kom ihåg, bör hålet vara tillräckligt liten för att spetsa till änden av sprickan i armen, men inte tillräckligt stor för att bryta vindrutan.
2

Fyll sprickan med plexiglas lim. Limmet ska vara så tunn som vatten, så var noga med att inte använda för mycket tryck när injiceras i sprickan med ett lim pistol eller injektor. Du hittar limmet på de flesta järnaffärer. Torka bort överflödigt lim som spiller utanför spricka på vindrutan.
3

Använd roterande polermaskin att polera och polera över den förseglade sprickan. Placera en kudde skum buffert på huvudet av polermaskin. Försiktigt lägga den platt mot sprickan, slå på den och använd den lägsta hastigheten för att börja med tills du får kläm på det. Flytta den i cirkelrörelser precis tillräckligt för att polera den förseglade sprickan jämnt mot resten av plexiglas vindrutan.
4

Häll en liten mängd Plexiglas rengöringsmedel på en mjuk trasa och gå över hela vindrutan för en ren, transparent finish.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59508.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.