Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man installerar en 1964 Dodge vindruta

Skadade vindskydd är inte bara kosmetiskt förnedrande, de är potentiellt farliga, och kan hindra bilen från att vara lagligt trafiksäkra. Dodge producerade flera bilmodeller 1964, men de alla använder samma grundläggande vindrutan systemet. Denna uppgift är oftast utförs av en professionell, men med några speciella verktyg kan du göra det själv. Med tanke på vikten och bräcklighet av vindrutan, är detta ett arbete som kommer att kräva hjälp av en andra person. Saker du behöver
Skyddsglasögon
Vindruta trim borttagningsverktyg
Vindruta sigill cutter eller mattkniv
Plast vindrutan stick
Rag
Icke-härdade tätningsmedel
Caulk pistol

Visa fler instruktioner
1

Sätt på skyddsglasögon. Se till att de täcker hela ögat och lämnar inga luckor för herrelösa glaspartiklar att komma in. Det är möjligt att glaset splittras under borttagningen, och oskyddade ögon är känsliga för skador.
2

Skjut en vindruta trim borttagningsverktyg mellan glaset och den omgivande trim. Försiktigt manövrera verktyget längs listen tills du känner att det slår ett klipp. Vrid försiktigt verktyget från sida till sida tills klippet hoppar ut. Fortsätt denna process utmed hela omkretsen av vindrutan tills alla klämmor har frigjorts. Ställ undan klädseln.
3

Skär tätning som löper runt utsidan av vindrutan. Detta är en tjock, svart, gummi bit som tidigare dolda av trim bitar. En vindruta tätning fräs är perfekt för det här jobbet, men en mattkniv fungerar också. Placera verktyget plant mot vindrutan och tryck mot packningen för att skära igenom det. Fortsätt tills hela förseglingen har avskilts och glaset är helt exponerad.
4

Skjut en plast vindrutan stick in mellan glaset och ramen, och försiktigt arbeta glaset fri från den återstående delen av täta. Aldrig ersätta ett metallverktyg för en vindruta pinne.
5

Skjut vindrutan ut från insidan av bilen och ta bort den. Se till att inte repa lacken på motorhuven. Med hjälp av en trasa, rengör ytan av något lim eller tätningsmedel som återstår.
6

Skjut den nya gummitätningen över den nya vindrutan. Skjut draglinan i tätningen s kanal. Om ditt sigill inte kom med en draglina, kan du ersätta en längd av nylon klädstreck. Detta rep kommer att användas för att dra tätningen på plats när vindrutan är på bilen. Rikta repet så att överskottet längden hänger ut från botten av tätningen.
7

Placera vindrutan på bilen. Tryck på undersidan delen av tätningen över nypa svetsen. Dra repet ur tätningen. Som repet kommer ut, kommer tätningen glida över nypa svetsen, vilket låser vindrutan på plats. Gå sakta runt varje hörn för att undvika skador på tätningen.
8

Placera ett icke-härdande tätningsmedel inuti en täta pistol och, från utsidan av bilen, fylla gapet mellan tätningen och den omgivande metallen. Detta kommer att hjälpa till att hålla fukten ute. Låt sealer torka, sedan ersätta trim. Använda milt tryck kommer trim knäppa helt enkelt på plats när klippen är korrekt inriktade.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59389.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.