Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur man byter Windows på en Chevrolet Nova

Chevrolet Nova namn hänvisar till en kompakt bil som produceras 1962-1979 och en subcompact bil producerad 1985-1988. General Motors producerade båda fordonen. Om du äger en Nova och ett fönster går sönder måste du ta bort den inre dörrpanelen för att byta ut den. På äldre bilar där fönsterglas är kraftigt repade, kommer att ersätta fönsterrutan kraftigt öka synligheten för föraren. Saker du behöver
stjärnskruvmejsel
GM fönster vev Tool Review platt skruvmejsel
Bred, platt måla scrapper
Wrench in
Maskeringstejp
Visa mer Instruktioner
Borttagning av inre dörrpanelen
1

Ta bort trim ramen som omger inre dörrhandtaget på Nova. En liten skruv behåller bezel, använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort skruven. Dra sedan ramen från insidan dörrpanelen.
2

Använd en GM fönster verktyg vev borttagning för att ta bort handtaget fönster veven. Rikta in verktyget med handtaget och skjut verktyget mellan handtaget och luckan. Detta kommer att frigöra stålet stoppbygeln och tillåter dig att dra i handtaget från regulatorn axeln.
3

bort armstödet. Dess fästskruvar kommer att döljas i små trim bitar längs den inre ytan av armstödet. Bänd dessa med en platt skruvmejsel. Dra sedan ut de kvarhållande bultarna och ta bort armstödet.
4 p Om din Nova är utrustad med fjärrkontroll speglar, måste du ta bort plasten trimningsstycket som inrymmer vredet. Med hjälp av en stjärnskruvmejsel, dra ut singe skruven som behåller trimningsstycke, och ta bort beklädningsdetalj.
5

Ta bort det inre dörrpanelen. Dolda plastklämmor behålla dörrpanelen. Sätt i en bred, platt måla scrapper mellan det inre luckglaset och stål dörrkarmen. Side färgen scrapper runt dörrkarmen tills du kontakta någon av klippen. Dra rakt ut, bort från dörrkarmen, att frikoppla plastklämman från dörrkarmen. Fortsätt runt dörren tills alla clips är urkopplad. Lyft sedan dörrpanelen rakt upp för att separera den övre delen av panelen från dörren, och ta bort den från Nova.
Demontering av ugnsluckan glas
6

försiktigt bort plast vatten deflektorskärm, som hålls på plats med tejp. Helt enkelt dra bort det, men vara noga med att inte riva det
7

Sänk fönstret fullt
8

Avlägsna weatherstripping från runt fönstret genom att bända loss det med.. platt-skruvmejsel.
9

Använd en skiftnyckel för att ta bort skruven som förbinder armen fönster regulator till stål-glas-kanalen sitter på undersidan av fönsterglaset.
10

Lyft försiktigt glaset upp genom fönsteröppningen, och ta bort den från bilen.
Installera ny dörr glas
11

Skjut kanal stål glas off det gamla fönstret och på det nya fönstret.
12

Skjut försiktigt det nya fönstret i öppningen vid toppen av dörren.
13

Sätt tillbaka bulten som ansluter window regulator armen till stål glas kanalen.
14

tillbaka weatherstripping runt fönsteröppningen genom att försiktigt trycka in den i kanalen i fönsterkarmen.
15

tillbaka plast vatten deflektorskärm. Använd maskeringstejp för att fästa den vid dörrkarmen.
Installera om inre dörrpanelen
16

Sänk innerdörr panelen i läge över dörren. Se till att fliken längst upp i det inre dörrpanelen ingriper spåret på insidan av dörren längst ned i fönstret öppnas.
17

Använd handflatan för att trycka de plastclips i hålen i dörramen. Fortsätt runt insidan tills alla klämmorna pressas i.
18

tillbaka plasten trimningsstycket som inrymmer fjärrkontrollen ratten spegeln kontroll. Lyft beklädningsdetalj på plats och skruva i skruven som håller det.
19

Lyft armstödet på plats, och installera de tre skruvarna som håller fast den. Tryck sedan skruven täcker i armstödet.
20

tillbaka fönstret veven genom att trycka fast den på regulatorn axeln.
21

Skjut trim bezel på plats runt det inre dörrhandtag, och sedan tillbaka skruven som håller det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59478.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.