Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Delar av en vindruta

En vindruta är framrutan av ett fordon , såsom en bil , lastbil , buss , motorcykel , flygplan eller tåg . Glaset skyddar människor från elementen under resor och hjälper till att bevara den interna temperaturen i ett fordon. Vindrutor hjälper också stödja taket av vissa fordon och kan tjäna en viktig roll i välta olyckor . Glas

Vindskydd allmänhet är tillverkade av " laminerat säkerhetsglas , " en sluten kombination av två glasskivor med ett lager av vinyl inneslutna i mellan . Vissa vindrutor är utformade för att vara mer lätt och samtidigt behålla en hög effekt kvalitet , såsom akrylplast hittades på motorcyklar . Andra vindrutor måste tåla höga tryck , t.ex. de som finns på ubåtar och rymdfärjor , och är gjorda av armerad polykarbonat .
Ram

En vindruta är hålls på plats av en metall bit av trim, en klibbig tätning , clips metall och en plast eller gjutning av metall . Denna ram sitter i kärnan på fordonet och ser till att glaset inte glider eller vibrera på sin plats .
Wiper

Även torkare är inte kopplad till vindrutan , tjänar en viktig roll i att hålla glaset rent . Armen , bladet och motorn arbeta tillsammans för att sopa vindrutan i en oscillerande båge. När knivarna slits ut eller armen inte korrekt tryck mot glaset , kommer strimmor bildas på vindrutan som kan begränsa sikten .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59641.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.