Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Glass Repair >> Content

Hur du ändrar Fönsterglas i en bildörr

Automobiles tillverkas idag med en mycket kraftigare glas än för bara 10 år sedan. Trots detta teknologiska fördelar, är fönster säkerhetsglas brutna tusentals tid per dag i USA. Tyvärr har kostnaden för att reparera dessa skador ökat dramatiskt under samma tidsperiod på grund av komplexiteten i moderna bildörr konstruktion. Den genomsnittliga bil entusiast kan fortfarande byta trasig dörr glas förutsatt att de har en grundläggande uppsättning fordonsindustrin handverktyg och de följer några enkla procedurer. Om du gör det kommer att resultera i hundratals dollar att spara, samt ge möjlighet att utföra vissa rutinunderhåll på dörren montering. Saker du behöver
Skruvmejselsats
Wrench set (SAE eller metriska beroende på fabrikat) katalog Ögonskydd
Arbetshandskar
Shop vakuum
Maskeringstejp
Pen
Smörjolja
Repair manual (om tillgängligt)
Visa fler instruktioner
1

Sätt på ögonskydd och handskar arbete. Torka bort alla trasiga bitar av säkerhetsglas, om dörr fönster krossades. Ta bort stora bitar av glas för hand, och sedan suga upp eventuella kvarvarande små bitar med en butik vakuum. Var noga med att få alla små glas bitar som kilas på olika platser i dörren och hela bilen. En butik vakuum med små udda formade bilagor är mycket hjälpsamma i att göra detta. Rulla inte fönstret uppåt eller nedåt ännu, vänta tills du är säker på att allt krossat glas har tagits bort
2

Ta bort panelerna dörren samt skruvskydd hål.. Dessa är vanligen hålls på plats med små skruvarna. Ta bort eventuella extra kåpor som täcker switch panel och fjärrutlösare täcker vad som är tillämpligt. Många täcker hålls på plats med clips, så att de bara knäppa av när tryck appliceras i rätt riktning. Slutresultatet ska vara en kal dörrpanel utan bilagor (täcker) återstår.
3

Vakuum någon säkerhet glaspartiklar du stöter på som du demonterar dörren. Om du är osäker på korrekt placering av delar som de avlägsnas, märka dem med maskeringstejp och en penna. Sänk fönstret så att det är 3/4 av vägen öppen.
4

Ta bort alla elektriska anslutningar från dörrkontakter. De flesta anslutningar kommer att vara av pluggen typ sorten, vilket bara dra gratis och kan endast anbringas i ett läge. Dessa inkluderar fönstret växlar, makt dörrlås, bakifrån kontroller spegel, etc. markera varje switch grupp med maskeringstejp och en penna om du är osäker på hur de kommer att sättas tillbaka senare.
5

Leta dörren panelmonteringssatser bultar (eller skruvar beroende på tillverkare). De flesta dörrpaneler använder en kombination av skruvar och plast fästelement tryckknappar. Efter alla fästen har hittats och tagits bort försiktigt bända upp och ut för att ta bort dörrpanelen. Det kan vara nödvändigt att vrida och vända på panelen som du drar den för att rensa eventuella hinder. Var noga med att koppla bort alla elektriska anslutningar klipp som är avsedda att säkra elektriska ledningar till dörren panelen innan du drar för hårt. Lay luckan åt sidan.
6

Peel tillbaka alla väder (plast) isolering. Minns hur det var installerat. Hitta och ta bort eventuella Dörrtrapetser stärka stödet. Dessa drivs i huvudsak vertikalt eller horisontellt över insidan av dörrkarmen, och hålls på plats med medelstora bultar. Dammsug noga hela insidan av dörrkarmen, och ta bort eventuella envisa glas bitar för hand.
7

in nya glas i dörren via den största tillgången i dörrkarmen, eller via glas-kanal i den övre delen av dörren (beroende på tillverkaren). Lay glaset i rätt läge på glaset stödarmen. Försiktigt börjar återmontering komponenter i omvänd ordning för att avlägsna dem. Applicera smörjning (mycket liten mängd) till några rörliga mekaniska komponenter såsom glidande spakar som underhåll försiktighetsåtgärd.
8

Test fönstret för full drift innan återmontering panelerna dörren samt skruvskydd hål. Om tillfredsställande, slutföra monteringen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-glass-repair/59522.html

Previous:
Next:

Auto Glass Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.