Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar 1967 Chevelle Brakes

Den Chevelle är en medelstor bil byggd av Chevrolet under 1960-talet och 70-talen. Även om det är en klassisk bil, är bromssystemet inte mycket annorlunda än moderna bromssystem. De främre bromsarna använda ett skjutmått för att trycka bromsbelägg mot rotorer. Friktionen som skapas av dynorna och rotorerna bringar Chevelle att sakta till ett stopp. Byta bromsar på en 1967 Chevelle är en relativt enkel process som du kan vara klar på en eftermiddag. Saker du behöver
Turkiet Baster
Liten, står ren behållare
Ratchet
Hylsnyckelsats
Ordet jack
Jack
Needle-nosed tång
Channel-lås tång
8-tums C-clamp
Bungee strap
Nya bromsbelägg
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna Chevelle huva och lokalisera huvudcylindern - det är på baksidan, förarens sida av motorrummet. Öppna huvudcylindern genom att trycka den tunna metallstången låsa bort av metallocket och dra metallkåpan upp.
2

Dra gummimembran ur huvudcylindern och avlägsnande av ca 2/3 av bromsvätska, med en kalkon baster. Överför bort vätskan till en ren, liten behållare
3

Lossa Chevelle främre muttrarna, med ett Ratchet och uttag,.. Inte bort muttrarna vid denna tid

4

Höj framsidan av Chevelle, med hjälp av en domkraft, och placera pallbockar under ramen rälsen. Sänk bilen tills dess vikt är bara på pallbockar.
5

bort de främre muttrarna och dra framhjulen från Chevelle.
6

Lokalisera de två bromsok stift som går genom toppen och botten av bromsoket. Dra sprinten nycklarna från den inre delen av båda bromsok stift, med hjälp av nål-nosed tång. Dra stiften ut, genom den yttre delen av bromsok, med hjälp av kanal-lås tång. En lätt vridande rörelse kommer stöd i stiften 'borttagning.
7

Lägg ut en 8-tums C-klämman över bromsoket. Placera klämman så att klämman har skruvdel vidrör den yttre bromsklossen och den fasta delen ligger an mot baksidan på bromsoket kropp. . Dra åt C-klämman tills det stannar, komprimerar det den interna bromsok kolv
8

Ta bromsok och dra bort det i bromssystemet, märker elektroderna kvar på bromsok braket - den stor metallfäste bromsoket fäster. Fäst bromsok till upphängningsfjädern, med ett bungee rem.
9

Ta bromsbeläggen och dra dem bort från bromsok fästet. Skjut de nya kuddar på bromsok fästet i samma position de gamla var.
10

Placera bromsok över bromsbeläggen och skjut bromsok stiften genom bromsoket. Sätt i nya sprintar nycklar, ingår med bromsbelägg, i hålen i den inre delen av bromsok stiften.
11

Upprepa steg 6 till 10 för bromsarna på Chevelle s andra sida.

12

Placera framhjulen på Chevelle och dra åt muttrarna.
13

Lyft upp Chevelle bort av domkraften, använder ordet jack och ta bort jack står från under bilen. Sänk Chevelle till marken.
14

Dra åt hjulmuttrarna, i ett korsvis mönster, till 100 foot-pounds, med en momentnyckel och uttag.
15 < p> Tryck och släpp bromspedalen innan körning. Detta förlänger bromsok kolv tillbaka ut.
16

Kontrollera vätskenivån i huvudcylindern, måste det vara mellan "Min" och "Max" linjer på behållaren. Tillsätt vätska från den lilla behållaren för att justera nivån. Placera gummimembran tillbaka i huvudcylindern, placera metall locket på behållaren och dra låskolven tillbaka över locket. Stäng Chevelle huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59152.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.