Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

2005 Dodge Grand Caravan Bak skivbromsrotorn Borttagning

Vid 2005 hade Dodge Grand Caravan ersatt dess mindre motsvarighet, Caravan. Det vanligaste presenterade både fram och bak skivbromsar. Medan både främre och bakre skivbromsar är mycket lik ersätta, de bakre skivbroms rotorer på Grand Caravan använder utskjutande navet som en bromstrumma att täcka skorna parkeringsbromsen. Dessa skor fungerar på liknande sätt att trumma bromsar, men bara när parkeringsbromsen ansätts. Att lyckas extrahera rotorn utan att skada parkeringsbromsen montering bromsvajer, är lite mer kompetens som krävs. Saker du behöver
hjulblock
rörtång
Jack
stödbenet (er) från 7 mm hex-head skiftnyckel eller bit med spärrfunktion
Liten brytjärnet
Needle -tång (tillval) katalog Spray smörjmedel
Drum och rotor drar verktyg
Visa fler instruktioner
1

Placera en hjulblocket framför en av de främre däcken av Grand Caravan på en nivå, hård yta. Försäkra parkeringsbromsen inte är engagerad.
2

Knäck muttrarna löst med hjälp av rörtång före lyft den bakre däcket eller däcken.
3

Lift baksidan av minibuss med domkraft och stödja det säkert på en pallbock. Om du gör båda sidor, upprepa detta steg för den andra sidan. Avsluta att ta bort muttrarna och hjul när den bakre delen av van höjs.
4

Placera liten brytjärnet in i kuddar fönstret av bromsok (placerad på toppen av den bakre bromsaggregatet). Sväng pry bar mellan den yttre dynan stödplattan och mot rotorn för att komprimera bromsok kolv tillräckligt för att tillåta rörelse av bromsok fram och tillbaka. Inte över kompress eller du kommer att skada utombordaren pad hållarfjäder.
5

Ta bort den främre och bakre bromsok bultar guide med 7 mm hex-head skiftnyckel eller bit med spärrklämmeenhet. Dra bromsok och bromsbelägg församling upp från rotorn och hålla den bakom fästplattan så ingen skada kommer till broms slang.
6

Spray en generös mängd smörjmedel spray på korsningen av centrum rotor hål och navet ansiktet. Låt fem minuter eller så för smörjmedlet att penetrera.
7

Installera trumman och rotorn drar verktyget så de tre tänderna greppa den inre kanten av rotorn i ett triangulärt mönster. Placera mitten av avdragare mot navet vänd och dra åt handtaget medurs för att sakta dra rotorn från navet och parkering bromsbacksinstallation tills rotorn lossnar.
8

Ta avdragaren och ta sedan bort rotorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58026.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.