Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man testar en AC kopplingsspolen

A /C kompressor är hjärtat i systemet, och utan en bra kompressor, kommer enheten inte att fungera. Kompressorn är engagerad av kompressorkoppling, som består av en kraftig elektromagnet och en drivplatta. Du kommer att höra ett distinkt klick när kompressorn aktiveras när drivplatta dras på plats. Elektromagneten roterar inte gillar kopplingen gör. Den fästs på plats på framsidan av kompressorn. Saker du behöver
Ficklampa trådar
Jumper
Wire pressningar
Visa fler instruktioner
1

Undersök A /C clutch med en ficklampa. I nästan varje fall när kopplingen misslyckas, blir det brända och missfärgade. Det flexibla, gummi isolatorer som tillåter kopplingsplattan att röra sig in och ut kommer att smälta från den intensiva hettan, och metallplattorna visas rostiga. I dessa fall, byt kompressorn montering.
2

Koppla kompressorn kontaktdonet. Installera jumper kontakter på kompressorn elektromagnet. Använd en tråd Crimptång för att installera små kontakterna på jumper kablar som ska pluggar in i kompressorn. Detta är viktigt eftersom stiften på kompressorn kontakten är liten, så välj kontakter som passar i kompressorn kontakten och inte kort ut genom att röra varandra.
3

Förlägg kablarna direkt till bilbatteriet. Anslut en av kablarna, det spelar ingen roll vilken, till den negativa sidan av batteriet. Tryck den andra kabeln till den positiva sidan. Om magneten är bra, kommer kompressorkoppling klickar på plats när magneten befogenheter upp. Släpp kopplingen genom att ta bort den positiva ledningen. Upprepa denna procedur flera gånger, varje gång du lyssnar på kopplingen till energi. Om magneten är defekt, byt ut kompressorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61014.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.