Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

ARP Rod Bolt Torque Mopar specifikation

Du har din dröm bil Mopar muskel, som 1970 Hemi Barracuda. Bilen har suttit en tid, så du har bestämt dig för att bygga om motorn, vilket ger en lite mer hästkrafter och vridmoment än ingenjörer ursprungligen trodde var möjligt. Du har köpt alla delar och har haft alla maskinens arbete avslutat. Nu är det dags att sätta den stora högen av delarna ihop som en street-bultande kraftpaket. Observation rätt moment mönster och specifikationer för din nya ARP rod bultar är viktigt om du vill att din motor att leverera års körglädje. Rod bultar fästa vevstakarna och lager till vevaxeln. Varför rätt moment är viktigt

maskinbyggare tillbringar otaliga timmar forskar specifikationer åtdragningsmoment och mönster för att se vad som fungerar och vad som inte fungerar. Eftermarknad vevstakens skruvar från Automotive Racing Products (ARP) är inte annorlunda. ARP ingenjörer testar noggrant sina spö bultar för att avgöra hur mycket vridmoment kan tillämpas innan en oacceptabel mängd stretch bibringas stången bultarna och innan de börjar bryta.
ARP Rod åtdragningsmoment Specifikationer

Rod bultar är också kända som vevstaksöverfallet eller stång-bärande bultar cap. Dessa bultar fästa kolvstången till locket som håller fast den och stången bäringen till vevaxeln. Om du tittar upp specifikationen för stav-bärande bultarna i instruktionsboken eller bilverkstäder manual, ser du att fabriken kräver en stav-lageröverfall åtdragningsmoment av 45 foot-pounds. Men när du byter bultarna med ARP rod bultar, ökar detta vridmoment specifikation till 50 foot-pounds.
Rod Bolt Stretch

En av de mest viktiga överväganden om du återanvända rod bultar är att du måste kolla bulten för stretch. Varje gång bulten dras åt, sträcker det noggrant. Detta hjälper till att hålla den låst på plats. ARP rod bultar för Mopars tillåts ha någonstans från 60 till 75 tiotusendels en tum av stretch innan de måste bytas ut. Stretch i spö bultar kan mätas med hjälp av en kvalitet mikrometer.
Viktig motor Building Överväganden

Använd en skiftnyckel kvalitet vridmoment vid ombyggnad en motor. När det är möjligt, använd inte förlängningar när de ansöker vridmoment på bultar och muttrar. Om förlängningar måste användas, ta instruktioner Momentnyckel för hur mycket vridmoment att lägga till skiftnyckel inställningen att kompensera för twist i förlängningen (s).

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/62119.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.