Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter skivbromsar bak i en Ford Focus

För att ersätta de bakre skivbromsar på en Ford Focus måste du köpa specialverktyg från generalagenten för att dra in kolven. Till skillnad från många fordon, kan du inte använda en C-klämma eller nål tång näsa, eftersom det kommer att skada kolven. De verktyg du behöver är Rear Caliper Piston Adjuster 206-010 och adapter 206-026. När du får de verktyg, läs vidare för att lära sig hur man byter dina skivbromsar bak. Saker du behöver
Bil jack
Momentnyckel 2 Bakre skivbroms pads
Rear Caliper Piston Adjuster 206-010
Adapter 206-026
Visa fler instruktioner

1

Lyft Focus från marken med en domkraft och fäst den på alla sidor för att förhindra den från att falla över. Lossa muttrarna med momentnyckel och ta bort hjulen.
2

Separera bromsoket från parkeringsbromsen kabeln. Gör bromsen slanganslutningen lös och separera bromsoket från bromssköldens. Ta bort bromsoket och glida ut bromsbeläggen.
3

Kör in bromskolven med hjälp av specialverktyg köpts från Ford återförsäljare. Du kommer att behöva den bakre bromsok kolv Adjuster 206-010 och adapter 206-026.
4

Byt ut bromsbeläggen med de nya. Lay bromsok över toppen av bromsbeläggen och säkra bultarna med en momentnyckel. Dra åt bultarna till 26 ft lb
5

Fäst bromsen kabeln till bromsoket. Byt hjulen och sänk Focus till marken. Lufta bromsarna vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/56937.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.