Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man använder Plastigage att mäta fria utrymmen

Plasitgauge är ett eget system för mätning av spelen mellan pressade ytorna av maskindelar, såsom vevaxeln eller kamaxeln lagren. Tillverkad av en speciell strängsprutad plast tråd med exakt kontrollerade krossa egenskaper, ger Plastigage ett snabbt och exakt sätt att kontrollera bärande godkännanden. Saker du behöver
Momentnyckel
Plastigage Kundservice information specifikation
Visa fler instruktioner
1 p Om du ska mäta en vevaxel, montera motorn tillsammans med vevaxeln installeras med det nya lagret skär i blocket och main mössor. Se till att alla lock är numrerade i ordning och korrekt installerade med pilarna pekar framåt. Dra åt alla fästen och bultar till specifikationen.
2

Lossa skruvarna till lagerhuset som du vill kontrollera clearance på. Ta bort skruvarna och locket. Torka av aggregatet olja från ytan av vevaxeln där du vill söka efter avslut, med en ren, luddfri pappershandduk eller trasa.
3

Riv en bit Plastigage. Öppna papper för att avlägsna den Plastigage, och placera Plastigage över ytan av vevaxeln. Placera Plastigage i centrum av tidskriften ytan. Montera lagerhuset och dra åt bultarna till specifikationen. Avlägsna bultarna och lagerhuset. Du kommer att se krossade Plastigage på tidskriften.
4

Använda papper som medföljde Plastigage, använd skalan på sidan av omslaget att mäta krossade Plastigage. Jämför dina mått med avslut specifikationen. Om du är inom det angivna intervallet avslut, då du är OK att montera.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59817.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.