Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar ett Brake Rotor till C6

Om du märker att din Chevrolet C6 inte längre bromsar effektivt och gör en fruktansvärd skrikande ljud varje gång du trampar på bromsen, kan det vara dags att byta ut rotorn. Byta en broms rotor är en enkel procedur som bara om någon amatör mekaniker kan göra. Med hjälp av ett fåtal vanliga verktyg, kommer du att kunna ta bort och installera en ny bromsrotor på din C6 inom loppet av ett par timmars arbete. Saker du behöver
Ansiktsmask
Skyddsglasögon
Jack
2 pallbockar
lug skiftnyckel eller däck järn
Flat skruvmejsel
bungee rep
Hylsnyckel
Socket uppsättning
gummiklubba
Bromsdelar Spray equipment shop trasor
Visa fler instruktioner
1

Park C6 på en plan yta. Jack bilen upp vid ratten som du kommer att kunna ersätta rotorn och fäst den med pallbockar. Don ett par skyddsglasögon innan du börjar arbeta på bromsarna för att förhindra irritation eller skada.
2

Lossa och ta bort de fem hjulbultarna som håller hjulet på plats med hjälp av en rörtång eller däck järn. Stadigt greppa ratten med båda händerna och dra bort den från bilen för att komma till bromssystemet.
3

Lossa och ta bort de två bromsok bultar. Lyft försiktigt bromsoket från bromsskivan, betala extra uppmärksamhet inte vikas eller skadas linjen bromsvätska. Häng bromsoket ur vägen med hjälp av ett gummiband (inte låta den hänga fritt av bromsvätska linjen).
4

Bänd bort de fem clipsen som håller rotorn på plats på fästet stavar med en flat skruvmejsel. Stadigt grepp rotorn med båda händerna och dra bort det från axeln plattan (om rotorn är extremt envis, slå på baksidan av den med en gummiklubba för att hjälpa den på traven).
5

Rengör ny rotor med broms delar renare spray. Torka eventuella rester av rengöringsmedel från hjulet med en ren butik trasa. Skjut in den nya rotorn på hjulmonteringen tills det sitter jämnt mot axeln plattan.
6

ihop bromssystemet i omvänd ordning för borttagning. Jack upp bilen, ta bort pallbockar och sänk ner den till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58812.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.