Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar bromsarna på en 2008 Volkswagen Jetta 2.5

Hålla dina bromsar i form är mycket viktigt för att upprätthålla säkerheten och bromsprestanda på din 2008 Volkswagen Jetta 2.5. För att reparera och byta ut Jetta bromsar måste hjulen tas bort och de komponenter som avlägsnats från fordonet. Utföra denna uppgift kan ta flera timmar att slutföra under normala förhållanden, men de som vill utföra denna uppgift själva kommer att spara kanske hundratals dollar på arbetskostnader. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
rörtång
Momentnyckel
Turkiet Baster
Blocknycklar
Spårskruvmejsel
Triple torget förare, 14 mm
T30 Torx drivrutin
gängsmörja
Penetrerande smörjmedel
Mekaniker tråd
Brake Service kit
DOT 4 bromsvätska
Visa fler instruktioner
Ta bort den gamla Bromsar
1

Park Jetta på en plan, jämn yta. Lossa muttrarna med rörtång före höja fordonet. Sifon 1/3 av bromsvätskan inuti bromshuvudcylindern reservoar med en kalkon baster. Kassera siphoned vätskan på ett miljövänligt sätt.
2

höja fordonet från marken med en domkraft och säkra fordonet med pallbockar. Slutför bort muttrarna med rörtång. Tag bort hjulet från navet för att avslöja bromsen hårdvara.
3

Leta bromsok styrstift. Dessa stift består av en 13mm bult och en 16mm mutter i mellan. Använd en kombination skiftnyckel för att hålla den 16mm muttern samtidigt som du arbetar med 13mm bult lös med en andra kombination skiftnyckel. Dra tjocklek av av bromsok fästet och häng upp den i luften med mekaniker tråd.
4

Bänd bromsbeläggen lös från bromsok fästet med en skruvmejsel. Använd en 14mm trippel fyrkant föraren att ta bort de två skruvarna som håller bromsok fästet på navet. Flytta fästet ur vägen för att få tillgång till bromsrotorn.
5

Använd en T30 Torx drivrutin att avlägsna Torxskruv från framsidan av rotorn. Ta tag i rotorn med båda händerna och dra bort den från navet. Om rotorn fryses, tillämpa en liberal mängd penetrerande smörjmedel på rotorn där den ansluter med navet och låt den sätta sig i några minuter, och sedan försiktigt knacka rotorn gratis med en gummiklubba.

Installera nya bromsar
6

Applicera en liberal mängd gängsmörja till navet innan du installerar den nya rotorn. Montera rotorn på navet och fäst den med T30 Torx skruv.
7

Återkoppla bromsok fästet på navet och över rotorn. Sätt tillbaka och dra åt de två fästbultarna med 14mm triple torget föraren. Sätt i de nya bromsbeläggen i bromsoket fäste.
8

Använd en sats broms service med lämplig adapter för att vrida bromsoket kolven tillbaka inuti okhus. Rätt adapter kommer att ha två upphöjda bitar som passar inuti de inskurna skårorna på bromsok kolv.
9

Skjut bromsok över bromsbelägg och på bromsok fästet. Sätt tillbaka de två styrpinnarna och dra åt dem med Blocknycklar.
10

Upprepa proceduren på andra hjul. Montera hjulet på navet och sätt tillbaka muttrarna. Dra åt muttrarna för hand innan du sänker bilen. Avlägsna domkraften och sänk bilen till marken. Använd en momentnyckel för att dra åt muttrarna till 90 foot-pounds. Lägg färsk DOT 4 bromsvätska till bromshuvudcylindern reservoaren tills den når hela märket.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59058.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.