Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar bakbromsarna på en 2001 Honda Odyssey

De bromsbelägg är av yttersta vikt att ett fordons prestanda och säker körning kapacitet. Slitna eller skadade bromsar skapar en allvarlig risk för olycka eller skada, om föraren inte kan stanna fordonet i tid. För dem som inte vill ha en mekaniker service sin 2001 Odyssey, kan du fixa de bakre bromsarna i sin egen uppfart. Processen involverar att lyfta fordon, ta bort bakhjulen, ta ut bromsoket och kuddar, och installera ersättare. Saker du behöver
Jack
Sugpump
Visa fler instruktioner
1

Använd en sugpump för att ta bort en del vätska från reservoaren. Sedan höjer och stöd bilen.
2

bort bakhjulen. Ta ut banjobult och separera bromsslangen från bromsoket. Förhindra vätskeförlust och förorening genom att koppla slangen.
3

Ta bort de två bromsok fästbultar och ta bort bromsoket från sitt fäste. Ta också bort dynorna, shims, och hållare pad. Du är nu redo att installera de nya bromsarna.
4

Rengör bromsok ordentligt, var noga med att få bort all smuts och damm. Undersök bromsrotor för spår, sprickor och andra skador. Installera pad hallarna och tillämpa lite av molybden bromsfett till båda ytorna av shims och baksidan av skivbromsklossar.
5

Installera kuddar och shims. Se till att slitaget hållaren på inombordsmotorer pad vänd nedåt när du installerar det. Skjut bromsok kolv i hålet och montera bromsok över dynorna. Applicera lite silikonfett på kolven boot med fett. Vrid inte stöveln.
6

Säkra bromsoket och dra åt fästskruvarna. Sätt tillbaka den bakre hjulen och sänk bilen till marken. Tillsätt vätska och tryck bromsarna flera gånger till sittplats dynorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58968.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.