Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter av parkeringsbroms i en Ford Explorer

En parkeringsbroms är en enkel mekanism som är utformad för att användas när det primära bromssystemet misslyckas. Parkeringsbromsen på en Ford Explorer är kabel-aktiverade och kräver ingen hydraulik. En enkel trissa systemet ingriper när bromsen är nedtryckt, vilket orsakar en stram, även klämma på rotorn för att stoppa bilen från att röra sig. Parkering bromsar misslyckas oftast eftersom parkeringsbromsen kabeln har rostat, sträckt eller brast. Byte en parkeringsbroms kräver byte av kabel parkeringsbromsen, en enkel process någon amatör mekaniker kommer att kunna hantera med lätthet. Saker du behöver
Nödbroms kabel
Nödbroms skor
Bil jack
Jack står
lug skiftnyckel eller däck järn
Gummiklubba
Stor platt skruvmejsel
Socket ställa
Hylsnyckel
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

parkera din Ford Explorer på en plan yta och palla upp bakändan tills hjulen är utanför marken. Säkra bilen, eftersom du kommer att arbeta under den, på pallbockar.
2

Lossa och ta bort muttrarna som håller hjulen på plats med hjälp av en rörtång eller däck järn. Stadigt greppa ratten med båda händerna och dra bort från hjulet montera att exponera bromssystemet, upprepa på motsatt bakhjulet
3

Lossa och ta bort de två skruvarna som håller hjulet. trumma på plats med hjälp av en 11 mm hylsa och hylsnyckel. Klämmer sig fast hjulet trumma och dra bort från axeln plattan. Om det är väldigt envis och svår att ta bort, slå den med en gummiklubba för att hjälpa den på traven. Upprepa på den motsatta bakhjulet.
4

Lossa parkering bultarna bromsback med en lämplig hylsa och hylsnyckel. Lossa nödbromsen skruv kabel justering ligger på bromsen skon med en Philips skruvmejsel och dra skon bort från axeln plattan och kabel.
5

bort nödbromsen kabeln stoppbygeln hjälp av en platt skruvmejsel. Om stoppbygeln är ovanligt envis, slå på baksidan av skruvmejsel med en gummiklubba för att skjuta spärren bort bromsvajern.
6

Vrid nödbromsen koppling våren medsols och vicka bromsvajern fri från dess utnyttja komponenter. Upprepa steg 4 till 6 på den motsatta bakhjulet.
7

Följ bromsen kabeln till utjämnande bar placerad under mitten av bilen och koppla ur kabeln genom att skruva loss muttern som håller kabeln på plats med en skiftnyckel. Lossa kabeln från utjämnande baren och dra bort det från undersidan av bilen.
8

Bifoga en ny kabel nödbroms till utjämnande bar på samma sätt som du tog bort den. Återmontera nya bromsvajern och nya bromsbackar i omvänd ordning för hur du loss dem. Byter hjulet trummor och hjul och sänk bilen till marken.
9

Test nödbromsen genom att engagera det, sätta bilen i friläge och försöker skjuta det från utsidan.

Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58845.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.