Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du justerar en Neon bakbroms

Så trumbromsar bär spelet mellan trumman och skorna ökar orsakar en låg bromspedal och parkeringsbroms som inte innehar fordonet. De bakre trumbromsar i din Neon är utrustade med en egen justering för att hålla dem korrekt justerad, men så småningom kommer de att behöva justeras. Korrekt justering av trumbromsar kommer att bidra till att parkeringsbromsen fungerar och bromspedalen resor är korrekt. Denna justering kommer att ta den genomsnittliga hem mekaniker ungefär en timme att slutföra. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
rörtång
Broms justering sked
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Blockera framhjulen i neon med stoppklossar. Lyft ena sidan av den bakre delen av bilen med domkraft placerad under lyftpunkten placerat under bilen ungefär fyra inches framför bakhjulet öppningen. Skjut en pallbock under bakaxeln för extra stöd och säkerhet.
2

Ta bort den svarta gummiproppen från fästplattan. I Neon gummipluggen ligger precis ovanför bakaxeln på fästplattan och kan lätt avlägsnas genom att bända upp det från sin springa med en skruvmejsel. Använd en ficklampa för att hitta justerdonstandhjulet bakom slitsen i fästplattan.
3

Sätt skeden broms justering i facket och placera den ovanpå justerdonstandhjulet. Bänd justerdonstandhjulet nedåt för att rotera den och expandera bromsarna. Snurra däcket för hand och fortsätter att rotera den nedåt tills det finns en liten dra på trummorna när hjulet snurrade.
4

Skjut gummiproppen tillbaka i facket. Lyft Neon bort domkraften. Ta läktaren från under bilen och sänk domkraft långsamt. Höj och stödja den motsatta sidan av bilen. Upprepa justeringen proceduren för motsatt hjul. Sänk bilen utanför läktaren och domkraft. Ta bort stoppklossar och provköra Neon att kontrollera bromsarna fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59131.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.