Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar bakbromsarna på en 1996 Ford Ranger

Den 1996 Ford Ranger är utrustad med en främre skiva och bakre vals låsningsfritt bromssystem. Med detta system frambromsarna tillhandahålla upp till 80 procent av den bromskraft av hela bromssystemet. Som ett resultat kommer de främre bromsarna behöver bytas ut oftare. Men eftersom de bakre bromsarna bära, kan en låg bromspedal och overksamma parkeringsbromsen resultera. Ersättning av de bakre bromsarna på denna lastbil kan åstadkommas genom den genomsnittliga hem mekaniker i ett par timmar. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
Hammer
Trumbroms verktyg
Nya bromsbackar
Tvålvatten
Scrub Broms borste
delar renare
Silicon bromsfett
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på bakhjulen ungefär ett halvt varv. Ta inte bort dem vid denna tidpunkt. Placera stoppklossar bakom framhjulen och lyft bakhjulen från marken med domkraft. Placera en pallbock under varje bakaxeln rör och sänka trucken på läktaren för att förhindra olyckor. Ta bort drivhjulen och placera dem ur vägen.
2

Skjut de bakre broms trummor utanför bromssystemet. Om de är fast, kommer några skarpa slag med en hammare runt utsidan kanten av trumman lossa dem tillräckligt för att glida av. Ibland blötläggning trumman, kring navet, med penetrerande olja kommer att krävas. Tvätta bromssystemet med tvålvatten och en liten skurborste för att förhindra överdriven damm som kan vara farligt vid inandning. Addera 3

Ta bort de två långa returfjädersystem, som fäster bromsbackarna till svängtapp på toppen av systemet, med hjälp av en broms verktyg returfjäder. Dra ut stången broms equalizer från mellan toppen av bromsbackarna. Ta lastrummet ner fjädrar, som fäster bromsbackarna till fästplattan, med ett grepp ner fjäder verktyg. Vik skorna tillsammans för att låta malteserhjulet och justerdonsarmen att släppa från botten av skorna och ta bort den nedre fjädern. Separera sekundära skon (närmast den bakre delen av lastbilen) från spaken genom att ta bort den hästskoformade fästklammern.
4

Rengör fjädrar, equalizer bar, själv justerare och fästplattan med broms delar renare. Applicera en liten mängd silikon bromsfett till kontaktpunkterna på fästplattan. Fäst den primära skon (närmast framför lastbilen) till fästplattan med en nedhållande fjäder. Den primära sko kan identifieras genom den kortare bromsbelägg. Fäst sekundära skon till spaken med en hästsko formad klämma. Fäst sekundära skon till fästplattan med ett tag ned våren.
5

Placera equalizer bar mellan de två skorna. Håll justerskruven kabeln ur vägen, och fäst skorna till svängtappen med returfjäder. Sätt justerdonsarmen in i den primära skon och fästa den nedre fjädern till den och den sekundära sko. Fäst skaderegleraren kabeln till justerdonsarmen. Dra den nedre kanten av skorna isär och glida inställningsratten malteserhjulet på plats. Skjut trumman över skorna. Vrid malteserhjulet genom baksidan av fästplattan, med hjälp av ett verktyg broms justering, tills skorna i kontakt med trumman.
6

Upprepa processen för den återstående broms. Sätt tillbaka hjulen och sänk trucken till marken. Provkör att kontrollera reparationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57969.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.