Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en 2002 Ford 150 Pitman Arm

Den pitman armen på en 2002 Ford F-150 ansluter växel servostyrning till styrstag på styrningen. Eftersom pitman armen fastkilad att montera på kugghjulet på servostyrväxeln, om pitman arm slits ned, kommer det att upphöra att vara funktionella. För att åtgärda problemet måste du ta bort pitman armen från styrningen av F-150 så att du kan avgöra om pitman armen är problemet eller om du har en annan fråga med din styrning. Saker du behöver
Spetstång
Jack
Jack står
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Pitman arm avdragare
Visa fler instruktioner

1

Park F-150 på en plan yta. Sätt tillbaka domkraften under den främre tvärbalk och höja trucken. Placera domkraften under ramen, precis bakom framhjulen och lägre trucken på läktaren.
2

Hitta pitman armen på förarsidan framerail. Det är bultad till servostyrning rutan på ena sidan och dra länken på den andra. Ta ut sprinten på kulleden som förbinder styrstag till pitman armen, med hjälp av nål-tång. Skruva loss kulleden från pitman armen med 1/2-tums Ratchet och uttag och dra styrstag bort av pitman armen.
3

Unbolt pitman armen från servostyrning redskap. Skjut pitman arm avdragare mellan pitman armen och servostyrväxeln. Placera den gängade centrum på pitman arm avdragare över splinesaxel på servostyrväxeln.
4

Dra ned i mitten av pitman arm avdragare med 1/2-tums Ratchet och uttag tills pitman armen dyker upp i servostyrväxeln. Ta pitman armen bort från din Ford F-150.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61869.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.