Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter skivbromsarna på en 1994 Mercury Sable

The Mercury Sable infördes för 1986 års modell, tillsammans med sin syster bil Ford Taurus. Mercury Sable fortsatte i produktion från 1986 till 2009, då den avbröts för en ny linje av Mercury fordon. 1994 Mercury Sable var utrustad med möjligheten av en 3,0-liters V-6 eller en 3,8-liters V-6 motor. De skivbromsar på 1994 Mercury Sable även den främre bromsok, rotorer och bromsbelägg. Byte av bromsoken är ett alternativ för att helt ersätta skivbromsarna på 1994 Sable. Processen är känd som C.P.R. eller bromsok, kuddar och rotorer. Saker du behöver
3/8-tums enhet ratchet och djup brunn Hylsnyckelsats
3/8-tums skiftnyckel vridmoment och hjul uttag muttern (19 mm) katalog Däck järn Sida 2 ton eller större kapacitet domkraft Sida 2 pallbockar
spett eller stora platt skruvmejsel
Certified bromsok fett
Nya bromsbelägg
Nya rotorer
Nya bromsok (valfritt) katalog Brake slangklämma (endast för bromsok byte option)
Visa fler instruktioner
Disc Brake Replacement (Inklusive Caliper Replacement Option)
1

Lossa alla muttrarna, men gör inte ta bort dem. Lyft framsidan av Sable med jack med 2-tons eller större kapacitet. Placera pallbockar under främre rambalkar eller motorvagga ram, strax innanför den inre undre länkarm slutar. Ta bort muttrarna helt från fordonets front och ta bort framhjulet och församlingar däck.
2

Ta bort de främre bromsok bultarna med en 3/8-tums enhet ratchet och uttag för att vrida bultarna moturs. De Okfäste bultarna sitter bakom bromsok, på insidan av hjulhuset. Skjut bromsok halvvägs utanför bromsrotorn med ett spett eller stor, platt skruvmejsel.
3

in spett i hålet i mitten av bromsok och bänd den bakre eller inuti bromsbelägget bort från rotorn. Detta förfarande kommer att komprimera bromsok kolv. Fortsätt att bända bromsbelägget bort från baksidan av rotorn tills bromsok kolv är helt komprimerad. Om du byter bromsoken, bortse från detta steg helt.
4

bort bromsok fäste från bromsaggregatet, med en 3/8-tums spärrnyckel att ta bort bultarna. Ta bort fästet separat från bromsok kommer att möjliggöra enklare tillgång till installera nya bromsbelägg på en gammal tjocklek, eller att installera en helt ny bromsok och bromsbelägg set.
5

Ta bort bromsok och fäste för hand från bromsenheten och ställ in tjockleken på den nedre kontrollarmen. Detta är den stora, metallbit under och bakom bromsrotorn och styrande församlingar knoge. Du kan hänga rotorn från en av stegpinnarna strut våren med en galge tråd päls om du så önskar. Ta bort bromsskivan för hand.
6

Placera en klämma bromsledningen på gummit linjen mellan baksidan av bromsok och ramen av Sable. Inställning av klämman så nära den bakre delen av tjocklek som möjligt kommer att minska den tid som behövs för att blöda bromsarna i slutet av detta projekt. Avlägsna ihåliga skruven från baksidan av bromsok, eller sprint som håller bromsen linje på baksidan av bromsoket. Använd en 3/8-tums Ratchet och uttag för att vrida skruven moturs för att ta bort den. Avlägsna bromsledningen från baksidan av bromsoket. Kassera omedelbart bromsoket i ett uppsamlingskärl. Om du inte byter ut bromsoket, hoppa över detta steg och gå direkt till steg 7.
7

Installera den nya bromsok på bromsledningen och infoga banjo bult. Häng nya bromsok från den främre fjäderben våren, med en galge tråd päls. Dra åt banjoskruven och bakbromsen linje på tjocklek mellan 25 och 40 foot-pounds av vridmoment, med en certifierad 3/8-tums skiftnyckel vridmoment och uttag. Avlägsna broms slangklämman bildar den bakre delen av bromsok, om det behövs.
8

Installera den nya bromsrotorn för hand och dra åt en lug nut ned på ytan av den nya rotorn att hålla den i plats under installationen av resten av bromsanordningen. Montera bromsok monteringsfäste tillbaka på bromsen och dra åt bultarna med en 3/8-tums enhet momentnyckel och uttag till mellan 60 och 80 foot-pounds av vridmoment. Ta tappmuttem från ansiktet av rotorn när du har bromsok fästet helt installerad.
9

Montera nya bromsbelägg i bromsoket monteringsfäste, se till att slitageindikator om bromsbeläggen är på insidan, eller baksidan av rotorn. Slitaget indikator är en liten, metallutsprång utanför bromsbeläggen, med en 90-graders böj. Det finns två bromsklossar med indikatorer och två utan i en uppsättning av dynor. Smörj baksidan av bromsbeläggen, med certifierad bromsok fett. Applicera en tunn film av fett på fästplattorna av dynorna för att minska initial bromsgnisselförebyggande orsakas av nya bromsar.
10

Installera tjocklek över bromsok fästet och rotor. Dra bromsok montering bultar till mellan 35 och 40 foot-pounds av vridmoment, med en certifierad 3/8-tums skiftnyckel vridmoment och uttag.
11

Upprepa steg 2 till och med 10 för att slutföra skivbroms ersättning på den andra sidan av Sable. Låt hjulen från bilen tills du har helt installerat båda sidor med nya skivbromsar och du har slutfört nästa avsnitt av detta projekt.
Blödning frambromsarna (Replacements bromsok endast) katalog
12

Lie eller knäböja nära en av de främre bromsok. Inspektera och leta reda på luftningsskruven på den översta bakre bromsoket. Instruera din assistent att sitta i förarsätet och att pumpa bromspedalen tills pedalen stelnar upp. Om bromspedalen inte omedelbart stelnar, helt enkelt be din assistent att ta bort foten helt från pedalen och låta dig veta när pedalen återgår till sitt översta viloläge.
13

Öppna luftningsskruven en och ett halvt varv med en 3/8-tums Ratchet och djup brunn sockel. Instruera din assistent att bromspedalen - långsamt - helt i golvet, och att säga ordet "nere" när bromspedalen är i den nedersta punkten. Dra åt skruven broms bleeder stängt när du hör ordet "ner." Använda orden "upp" för när pedalen är uppe på toppen eller pumpas upp helt, och "ner" för när pedalen är i golvet av Sable kommer att kraftigt minska risken för eventuella missförstånd under denna blödning procedur.

14

Upprepa pumpningen av bromspedalen och blödande processen minst tre gånger per sida på Sable. När du helt har blödde bromsarna kommer bromspedalen vara styv och stel när de pumpas upp. Blödning bromsarna avlägsnar luftfickor i bromssystemet. Inspektera och fyll din bromsvätskebehållaren under huven på Sable, efter att du har blödde de främre bromsarna helt.
15

Installera framhjulen på Sable och dra åt hjul muttrarna tills de är tätt mot ytan på hjulet. Höj Sable med en 2-tons domkraft och ta bort domkraften från under Sable. Sänk bilen till marken helt och dra åt hjulbultarna muttrarna mellan 90 och 110 foot-pounds av vridmoment med hjälp av en certifierad momentnyckel och hjulmutter uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58932.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.