Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man reparerar en trumbroms bak på en 1978 Ford Mustang King Cobra

Den 1978 Ford Mustang "King Cobra" använder en duo-servo stil bakre system trumbroms. I denna typ av system, som de bromsbackarna expanderas mot trumman genom hjulcylindern, skorna försöka följa rotationen av trumman. Eftersom den främre skon roterar, tvingar den bakre skon hårt in i trumman för att ge bromskraft. Detta är anledningen till den bakre skon är alltid större än den främre skon. Reparera de bakre trumbromsar på den här bilen liknar andra Ford-fordon som är utrustade med ett liknande bromssystem. Saker du behöver
Stoppklossar
Ordet jack
Jack står
rörtång
Hammer
Tvålvatten
Skurborste
Shop handdukar
verktyg Bromsfjäder ställa
Siliconsmörjd
Brake shoes
Bromstrumma
Bromsbackar justera mätare
Visa fler instruktioner
Demontering
1

stoppklossar Force Wheel framför och bakom framhjulen. Lossa bakhjul muttrarna 1/2 varv med hjälp av lug skiftnyckel. Placera en domkraft under mitten av den bakre differentialen (även kallad en bakre ände), och lyft bilen tills de bakre hjulen är upplyfta från marken.
2

Slide pallbockar under bakaxeln rören på den bakre änden, och sänk Mustang på läktaren. Ta bort drivhjulen genom att använda rörtång. Lay hjulen och hjulmuttrarna åt sidan för att undvika att förlora muttrarna och snubbla över hjulen. Addera 3

Skjut trummorna utanför bromsbackarna. Det är inte ovanligt för trumman att vara fast till axeln nav. Om detta inträffar, några skarpa slag, med en hammare, kommer runt den yttre kanten av trumman lossa trummorna nog att tas bort. Tvätta bromsbackar och trummor bort med tvål och vatten för att avlägsna ackumulerad bromsdamm.
4

Dra ut något på egen justerdonsarmen placerad mellan de nedre ändarna av skorna, och rotera den sågtandade justerhjul bakom det tills det är så löst som möjligt. Ta bort de två returfjädrar som ansluter skorna till svängtappen, som ligger på toppen av bromsanordningen fästplattan, med hjälp av retur-fjädern verktyg i bromsfjädern verktygssats. Ställ returfjädrarna, justerbar kabel, guide och parkeringsbroms bar (belägen mellan de två skorna nedanför hjulcylindern) åt sidan.
5

Dra de nedre kanterna på båda bromsbackarna ifrån varandra tills justeraren faller ut från mellan dem. Skjut skorna ihop och glida nedre fjädern från justerdonsarmen. Inga specialverktyg behövs inte för att göra detta. Lay justerdonsarmen och undre fjädern åt sidan.
6

Tryck in båda håll-down fjädrar som fäster skorna på fästplattan, med nedhållarfjädern verktyg, och rotera fjädern 1 /4 varv för att lossa fjädrarna från lastrummet ned tappen. Lat den främre skon åt sidan. Sprid U-klämman som fäster spaken till bakre skon, med hjälp av en skruvmejsel, och ta bort skon från spaken. Lay skon åt sidan. Addera Assembly
7

Rengör fästplattan noggrant med tvål och vatten och en skurborste. Torka den med butik handdukar. Applicera en klick silikon bromsfett till pivot kuddar på fästplattan. Dessa är de upphöjda områden på fästplattan att skorna kontakt när de installeras.
8

Installera den nya bakre skon (den större av de två skorna) på spaken, och bifoga den till fästplattan med lastrummet ner fjädrarna. Fäst den nya främre skon till fästplattan på samma sätt. Placera bar parkeringsbromsen mellan skorna och skjut skaderegleraren kabeln på tapp. Montera de två returfjädrarna och justeraren kabelstyrning hjälp av returfjädern att bända fjädrarna på tapp.
9

Slip justerdonsarmen i hålet på bromsen skon, och haka justeraren kabel till den. Fäst den undre fjädern till den bakre skon, och glida in justerdonsarmen samtidigt som du trycker skorna mot varandra. Dra skorna ifrån varandra, och glida justeraren mellan dem.
10

Skjut den lilla sidan av skon-justerande mätare i den nya bromstrumman, och sprider ut mot insidan av trumma. Tumskruvarna på mätaren för att låsa den på plats. Skjut större sida av lastprofilen under skorna. Skruva den nedåt på bromssystemet tills mätaren gör liten kontakt som det passerade över skorna. Skjut in den nya trumman på plats över skorna. Upprepa stegen för den återstående bakbroms församling. Installera de bakre hjulen.
11

Höj Mustang av domkraften står, och ta läktaren. Sänk bilen till marken, och dra åt muttrarna en sista gång. Provköra bilen för att kontrollera den stannar ordentligt och parkering funktionerna broms ordentligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/59025.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.