Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man installerar rotorer på en 1999 Ford F150

De broms rotorer på 1999 Ford F150 är några av de viktigaste komponenterna i bromssystemet. De broms rotorer vända tillsammans med hjulen, och när bromspedalen trycks in, komprimera bromsbeläggen på den plana ytan på broms rotorer. När bromsbeläggen fullständigt komprimeras på den platta ytan av broms rotorer, kommer F-150 till ett stopp. Mest fordonsverkstäder rekommendera med rotorerna vänt eller bytas ut när bromsbeläggen. Saker du behöver
hydraulisk domkraft
Jack står
rörtång
platt skruvmejsel
1/2-tums spärrnyckel med förlängning
1/2-inch-drive uttag ställa
Bungee Tänger sladd
Nya broms rotorer
Visa fler instruktioner
1

Park 1999 Ford F150 i en säker arbetsplats. Se till att ytan är jämn.
2

Lossa alla muttrarna från framhjulen med rörtång.
3

Skjut hydraulisk domkraft under den främre tvärramen och domkraften den främre änden av F-150 upp. Lokalisera de två främre fästena sitter bakom framdäcken och placera pallbockar under varje punkt. Sänk långsamt ned F-150 till den övre delen av domkraften. Låt domkraften på plats.
4

Finish lossnar och ta bort muttrarna från framhjulen. Dra hjulen utanför näven och placera hjulen på marken, nära lastbilen.
5

lokalisera och ta bort bromsoket på framsidan förarsidan av F-150. Dra mejseln in i toppen av bromsoket, mellan den yttre bromsklossen och bromsrotorn. Bänd den yttre bromsklossen fram och tillbaka för att lossa det upp tillräckligt för att glida av rotorn.
6

Lokalisera de två bultar i den bakre delen av bromsok. Skruva dessa två bultar med 1/2-inch-drive Ratchet och en socket. Skjut bromsok från rotorn, med händerna.
7

Häng bromsoket till närmaste upphängningskomponent, med bungee rep. Dra det yttre bromsbelägget ut och skjut C-klämman på bromsoket. Placera Tvingfäste mot bromsoket cylindern. Sakta komprimera bromsok cylindern med C-clamp, tills cylindern är placerad inuti bromsoket. Ta bort C-klämma och satte den yttre bromsklossen igen
8

Avlägsna skruvarna från mitten locket på bromsrotorn med 1/2-inch-drive Ratchet och en socket. Låsmuttern och låsmuttern som håller bromsrotorn på är bakom mitten cap. Dra centrum locket och ställ den åt sidan.
9

Leta sprinten som håller låsmuttern på plats. Räta botten av sprinten ut med tång, och sedan dra ut sprinten ut med tång och ställa den på en säker plats för återanvändning.
10

Skruva loss låsmuttern med 1 /2-tums-spärrnyckel, 1/2-inch-drive förlängning och ett stort uttag. Vrid låsmuttern motsols för att lossa och ta bort.
11

Lossa och ta bort den inre låsmuttern med 1/2-inch-drive ratchet, 1/2-inch-drive förlängning och en stora uttag. Vrid låsmuttern motsols för att lossa och ta bort.
12

Dra bromsrotorn rakt av navet med händerna och ställ den åt sidan. Placera den nya bromsen rotorn på navet och skjut in det helt på navet.
13

Skruva på låsmuttern helt ner med ratchet, förlängning och uttag tills muttern blir inget mer. Backa muttern ett kvarts varv och skruva sedan fastnat helt mot låsmuttern och sätt sprinten på plats igen. Böj ned i sprinten så att den inte kommer att komma ut, sedan sätts de mittersta tillbaka locket på framsidan av bromsrotorn och dra åt skruvarna med Ratchet och uttag.
14

Sätt bromsoket tillbaka på bromsrotorn och dra åt de två bakre fästskruvarna tillbaka ner tätt. Följ dessa steg för att byta ut rotorn på passagerarsidan fram av F-150.
15

Sätt tillbaka hjulet på navet och skruva muttrarna på. Dra åt muttrarna ner med rörtång tills däcket börjar vända, då jack upp framsidan av F-150 och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken.
16

Veva F-150 och pumpa bromspedalen in och ut fem gånger för att pressa bromsbeläggen till lämpligt avstånd från den nya bromsrotorn. Stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58020.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.