Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur du ändrar ett Bromsok på en 1996 Acura

Skivans bromsoken på en 1996 Acura har interna hydraulkolvar som sträcker sig utåt när bromspedalen används. Denna rörelse kommer i kontakt med friktionsmaterial av bromsbeläggen till den plana ytan av broms rotorer. Byta bromsok är inte en vanlig reparation såvida kolvarna kärvar eller om det finns skador på avluftningsskruvarna. De 1996 Acura använder skivbromsar fram, men kan också ha skivbromsar bak. Byte bromsok komma med kolvarna redan komprimerade, så den enda skillnaden i förfarandet mellan de främre och bakre är fästa enheten parkeringsbromsen till de bakre bromsok. Saker du behöver
Kilformad däck stag
Hjulmutter remover Kundservice jack
stödbenet
Bromsslang Crimptång
Catch Ratchet pan Mössor och metriska socket set
Liten vinklad pry Tool Review Byte bromsok
DOT3 bromsvätska
Assistant Review momentverktyg med metrisk hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Set Acura i växeln eller parkera på ett plant underlag. Dra åt parkeringsbromsen om att ersätta en främre bromsok men inte handbromsen om att ersätta en bakre oket.
2

Placera en kilformad hjulmutternyckel bakom en av de bakre däcken (för främre bromsok byte ) eller framför en av de främre däck (för bakre bromsok byte).
3

Lossa hjulmuttrarna på däcket med den felaktiga bromsok med remover hjulmutter. Lossa inte hjulmuttrarna mer än ett halvt varv.
4

Lyft kvartalet panel av Acura med den felaktiga bromsok använder en tjänst jack. Höj kvartalet panelen upp tillräckligt högt för att placera en pallbock under hissen punkt placerad på lämplig rocker panel och sedan sänka domkraften långsamt att stödja Acura på stödbenet.
5

bort hjulet nötter och däck montering.
6

klämma en broms slang krusning på hydraulisk broms slang av den felaktiga bromsok.
7

Ta bort fästet parkeringsbromsen bulten med spärrfunktion och en metrisk socket (bakre oket endast).
8

Placera en åderlåtning fånga pan under bromsok sedan bort banjo bulten i änden av broms slangen från okhuset med en spärr och en metrisk uttaget. Kasta de koppar brickor på båda sidor av banjo vid änden av broms slang. Passa dräneringstråget, om nödvändigt, för att fånga långsamt läcker bromsvätska. Bromsen slang crimp kommer att minimera mängden vätska läcker från broms slang.
9

Ta bort de övre och undre bromsok bultarna med Ratchet och en metrisk socket. Bänd bromsok bort av bromsok fästet med en liten vinklad pry verktyg.
10

Ta bort pluggen bromsslangen på byte bromsok och ersättning brickor koppar som kommer med det. Placera bromsoket över bromsbelägg, bromsok montering och broms rotor.
11

Placera en ny koppar bricka på banjo sedan bult in banjo bult genom banjo av broms slang. Placera den återstående koppar bricka på änden av bulten innan handen-trä den in i okhus. Dra åt banjoskruven tätt nog för att squash /platta koppar brickor något, men inte krossa dem. Avlägsna bromsslangen crimp.
12

Rikta den övre och undre bromsok bultar och hand-tråd dem i okhus. Dra åt bultarna tätt med Ratchet och metriska socket.
13

Sätt tillbaka kabeln parkeringsbromsen och behålla bulten, skruva sedan in skruven med Ratchet och metriska socket (bakre bromsok).

14

Lossa luftningsskruven på ersättande bromsok med Ratchet och metriska socket tills bromsvätskan börjar droppa in fångsten pan. När det finns en stadig ström av vätska, stäng luftningsskruven och ha en assistent komma in i förarsätet av Acura.
15

Kontrollera bromsvätskenivån i huvudcylindern och råga med DOT3 bromsvätska sedan tillbaka locket.
16

Instruera din assistent att pumpa bromspedalen tre eller fyra gånger och sedan hålla press nedåt på bromspedalen. Lossa luftningsskruven så att luft och vätska för att rensa ur luftningsskruven tills bromspedalen sjunker till brädan. Upprepa detta steg tills bromspedalen känns fast. Kontrollera huvudcylindern efter tre eller fyra blödande sekvenser och fylla på med DOT3 bromsvätska vid behov. Tillåt inte huvudcylindern slut på bromsvätska eller sugkopparna kunde vända internt och skada cylindern.
17

Byt däck och hjul muttrar, dra åt muttrarna i ett korsvis användning hjulmuttern remover tills däckfälgaggregat sitter ordentligt på hjulnavet. Sänk Acura kvartalet panelen moment då åt hjulmuttrarna med momentverktyg inställd på 80 ft-lbs. och metriska socket, igen, med hjälp av ett korsvis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58144.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.