Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en GM 5.7L Oljetråg

Chevrolet producerade 5.7L motor i många år, och använde det som grund för många andra V-8 motorer. Denna motor finns i lastbilar, bilar och stadsjeepar. På grund av sin konstruktion, hänger oljetråget låg i de flesta chassi, vilket gör det lätt att slå eller oavsiktligt skada. Om detta händer, då du kommer att ha problem med mindre kapacitet eller potentiellt en läcka. För att åtgärda problemet måste du ta bort pannan för att fixa det eller ersätta det. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1 < p> Placera domkraften under främre tvärbalk av fordonet och lyft upp den i luften. Ställ ner den på pallbockar.
2

Placera tråget under oljetråget. Öppna avtappningspluggen på dräneringstråget med 3/8-tums Ratchet och uttag, låt oljan rinna i pannan. När all olja är borta, installera avtappningspluggen med spärrfunktion.
3

skruva isär avgasröret om det är i vägen, med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag , ställ den sedan åt sidan. Om du har en automatisk växellåda, skruva isär locket på botten av transmissionen med Ratchet och sätta den ur vägen.
4

unbolt oljetråget från motorn med 3/8- tums ratchet, förlängning och uttag. Dra pannan av motorn, är noga med att inte träffa röret olja pickup med pannan. Ta bort pannan från bilens undersida.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60355.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.