Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter en yttre styrstag på en 2002 PT Cruiser

Den 2002 Chrysler PT Cruiser har power-assist rack-and-pinion styrning. Detta innebär styrrespons och låga underhållskostnader jämfört med växellåda styrning finns på pickup lastbilar. Överlägset, är den största nötningen posten med rack-and-pinion styrning av yttre styrstag slutar. Dessa kräver ingen särskild utbildning för att ersätta, men försiktighet krävs för att undvika ett misstag som leder till en främre förskjutning, slips länkhuvuden också justera anpassningen toe-in. När en eller båda framdäcken börjar att svänga, och det är inte trötta balans, är det troligt sliten dragstänger. Saker du behöver
Jack
Jack står
Wrench in
låstängerna
Shop hammare
Kulled separator
Måttband
Momentnyckel
Crow fot skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Jack framsidan av bilen upp och placera pallbockar under ramen och sänka bilen. Kontrollera ratten och se till att den är centrerad och låsta på plats. Med en assistent, välj identiska platser framför mittlinjen på både framsidan av däck eller hjul och mäta. Välj identiska platser bakom mittlinjen och åtgärd. Var exakt. Försök att mäta 6 till 12 inches från mittlinjen för varje mätning. Det bör vara ca 1/16th av en tum bredare mått på baksidan. En lätt toe-in ger bättre kontroll vid körning. Det hjälper mitten själva ratten efter en sväng, och hålla bilen rakt på vägen.
2

Ta bort det främre däcket som visar oregelbunden slitbanan slitage eller orsakar en viss svängning som skall kännas i ratten hjulet. Mät från Dragstång stud slutet till början av gängorna på rack-and-pinion axel. Detta ger en total längd som passar när den nya styrstag är installerad.
3

Lås hjulet bilen styrningen och dra styrspindeln med tie rod end utåt för att få tillgång till borttagning. Lossa låsmuttern och backa ut tillräckligt långt för att dra kragen utanför parallellstaget.
4

Lossa muttern fästa änden Dragstång till styrspindeln. Om dragstång är tätt fastnat i styrspindeln, kommer muttern lossna. Om den snurrar och kommer inte att lossna, använd låstång att greppa strecksatsen ovanpå dragstång, hålla den på plats och bryta muttern löst med en skiftnyckel.
5

Använd en separator verktyg och butik hammare för att kila fast parallellstaget från knogen. Var försiktig med att inte skada den lilla, metall, värmesköld. Skruva av styrstaget från rack-and-pinion axel.
6

Installera den nya änden styrstag och värmeskölden. Montera metall fliken i skåran på knogen för att anpassa skärmen ordentligt. Hänvisning mätningen tagit tidigare och trä parallellstaget till den längden. Dra kragen på dragstång, och dra åt låsmuttern. Montera dragstången i styrspindeln och dra åt muttern till 40 foot-pounds.
7

Montera däcken. Mät och jämför mätningarna med dem som noterades tidigare. Om mätningarna är korrekta, är ingen anpassning kan behövas. Om inte, är det bästa alternativet för att få toe-in set vid en anpassning butik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60718.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.