Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man ändrar hjulnaven på en Chevy Venture

hjulnaven på en Chevrolet Venture tillåter framhjulen att rotera i spindeln i harmoni med drivaxlarna. Dessa navaggregat innefattar hjullager, och kommer som en komplett enhet. Om lagren slits ned, då navet kan frysa och orsaka hjulet att låsa upp, vilket skulle kunna leda till en allvarlig olycka. För att lösa problemet måste du byta ut hjulnaven med nya, vilket tar några timmar att göra. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
Modifierad inre drivkraft fogtätning beskyddare
1/2-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
skruvnyckel set
Byte O-ring
Mekaniker tråd
Hub borttagningsverktyg
Hub installer Tool Review Drift punch
Replacement hjulnav /lagerenhet
ersätter hub /lagertätning
1/2 -tums momentnyckel
Lagerfett
Visa fler instruktioner
1

Lossa främre hjulbultar på framhjulen med däck järn. Lyft framsidan av Venture med en domkraft och sätta pallbockar under chassit. Ta hjulen bort med däcket järn.
2

Installera den modifierade inre drivkraft fogtätning beskyddare runt baksidan av spindeln, på lederna drivaxel, med händerna. Sätt dorn genom bromsoket så att det fäster i ventilationsöppningarna i mitten av rotorn och håller rotorn vrider sig. Ta navet mutter och bricka från mitten av rotorn med 1/2-tums Ratchet och uttag.
3

Dra dorn ut, sedan Unbolt bromsok från spindeln med 1/2-tums Ratchet och uttag. Häng bromsoket på fender väl med mekaniker tråd. Drag av rotorn från navet. Installera verktyget navet borttagning på framsidan navet och dra åt den med 1/2-tums Ratchet och uttag tills navet kommer gratis spindeln. Unbolt navet och bära fästbultar från spindeln med en skruvnyckel, dra sedan bort skölden, nav /lager montering och O-ringen.
4

Montera tätningen utbyte lagret och ersättning hjulnav /lagerenhet i spindeln med navet installationsprogrammet verktyget och 1/2-tums Ratchet och uttag. Gnid lagerfett runt navet och lagertätningen, sedan installera ersättande O-ringen på navet /lagringen. Skruva fast aggregatet på styrspindeln med en skiftnyckel.
5

Skjut rotorn på navet /lagringen. Skruva fast bromsoket på spindeln med 1/2-tums Ratchet och uttag, sedan dra åt bultarna till 38 foot-pounds med 1/2-tums momentnyckel. Sätt glida in rotorn på samma sätt som du gjorde i steg 2, och sedan installera navet mutter och bricka till mitten av navet. Dra navet muttern ned till 185 foot-pounds med 1/2-tums momentnyckel.
6

Ta av den modifierade inre drivkraft fogtätning beskyddare med händerna. Sätt tillbaka framhjulen med däck järn, sedan sänka Venture utanför läktarna med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61774.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.