Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort de främre rotorerna på en Toyota Tacoma

De rotorer på din Tacoma bör normalt pågå genom tre uppsättningar av bromsbelägg. Det tar inte hänsyn till svåra körförhållanden, emellertid, liksom kontinuerlig bogsering eller vardagliga resor på bergiga vägar. Du kommer ofta att märka de första tecknen på att rotorerna försämras när man trampar ner bromspedalen. Du kan kännas svårt slipning eller behöva bromsa förr att effektivt stoppa din lastbil. De främre rotorer kan ibland vara återuppstått istället för att bytas, beroende på mängden av slitage. Du kan ta bort dem för inspektion rätt hemma med några verktyg i 30 minuter eller mindre. Saker du behöver
rörtång
hydraulisk domkraft
Jack stå
Hylsnyckelsats
6-tums gummiband
Visa fler instruktioner
1

dra i nödbromsen på din Tacoma. Lossa muttrarna ett kvarts varv moturs med en rörtång på framsidan, passenger's-side däck.
2

Lyft trucken med din hydraulisk domkraft. Placera jack ställning till vänster om hydraulisk domkraft. Lyft bärarmen på stödbenet tills det är lika med höjden av hydraulisk domkraft.
3

bort alla muttrarna för hand och skjut däcket från navaggregatet dubbar. Placera muttrarna på en säker plats fri från smuts och skräp. Om muttrarna blir förorenat, kan de korsa-gänga och skada dubbar.
4

Leta bromsok monteringsfäste bultar på baksidan av rotorn. Bromsoket sitter i och är fastskruvad på fästet. Tjockleken har två skruvar och fästet har två bultar som sitter strax nedanför bromsok. Ta bara fästet bultarna, med din hylsnyckel, inte ok.
5

Fäst ena änden av din 6-tums bungee rep till chock tornets våren. Lyft monteringskonsolen och tjocklek från hjulet. Häng upp aggregatet med den tillgänglig i slutet av bungee rep. Häng inte montering av bromsen linje. Fäst kroken på bungee rep genom en av konsolens bult öljetter.
6

Avlägsna rotorn genom att dra den rakt ut från dubbar. Om rotorn inte dra rakt ut, vrid den med båda händerna till vänster och höger för att frigöra det. Vända denna procedur för att installera din nya passenger's-side rotor. Upprepa hela processen att ersätta den chaufför-side rotor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58229.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.