Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur att reparera skivbroms på en Volvo

De skivbromsar på Volvo är inte svåra att reparera. Du kan spara en hel del pengar att ändra bromsarna själv, eftersom sysselsättningsgraden är hög vid reparation garage. Det tar bara ca 45 minuter att slutföra varje hjul. När du ändrar bromsbelägg, inspektera bromsrotorn för skador, t.ex. spår från bromsbeläggen, sprickor, eller någon annan typ av skada. När du byter bromsar, måste du göra alla bromsar på en axel. Saker du behöver
Turkiet Baster
dräneringskärlet
stoppklossar
Automobile jack
stödbenet
bromsok kolv Tool Review Tänger
Hylsnyckelsats

Visa fler instruktioner
1

Öppna motorrummet och lyft locket från behållaren på huvudcylindern på förarsidan. Det kommer att vara på baksidan brandväggen. Sifon nog bromsvätska från det med kalkon Baster att få ner det till den lägsta nivån. Placera vätskan i tråget för återvinning.
2

Placera stoppklossar bakom bakhjulen. Höj Volvo med bil uttaget. Placera en pallbock under bilen nära fästpunkten, och höja den till ramen. Ta bort muttrarna med rörtång, och dra hjulet från bilen.
3

Avlägsna låsfjäder från bromsbeläggen med tången. Ta bort bromsok låssprintarna med hylsa och spärrskaft. Dra bromsok från vaggan och ta bort de gamla bromsbeläggen.
4

Skjut bromsok kolv i huset med hjälp av kolven verktyget. Sätt i de nya bromsbeläggen i bromsoket, och lägg tillbaka den i hållaren. Dra åt bultarna med hylsa och spärrskaft.
5

Sätt hjulet på Volvo och dra åt muttrarna med rörtång. Avlägsna stödbenet från under bilen. Sänk Volvo till marken.
6

Upprepa proceduren på det andra hjulet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58660.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.