Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Typer av transportbehållare för farliga ämnen

Farliga material avser ämnen som kan orsaka negativa hälsoeffekter på människor, samt skador på miljön. Farligt avfall och produkter som innehåller giftiga kemikalier behöver speciella behållare, som garanterar säker transport. Sådana behållare varierar beroende på material och design, men bör följa FN och US Department of Transportation riktlinjer, vilket även omfattar en korrekt märkning av behållarna. Typ A och Typ B Containers

Dessa behållare används för att transportera radioaktivt material. Medan typ A används för att transportera radioaktivt material, typ B behållare är design för att säkert bära material med de högsta nivåerna av radioaktivitet. Båda behållarna måste passera en serie av säkerhetstester, inklusive penetration, vibrationer, kompression och fritt fall. Typ B behållare måste tåla mer rigorösa tester, bland annat temperaturer över 1000 grader i 30 minuter. Enligt World Nuclear Association, det finns mer än 150 modeller av kollin av typ B. Några av dessa behållare har ett skikt av polyuretanskum och ett rostfritt stjäla yttre skikt, skyddar det inre kärlet där stål eller bly fat innehållande radioaktivt material vistelse.
4G Träfiberskiva och Double Wall Containers

4G wellpappkartong är en container gjord av wellpapp, konfigurerad för att uppfylla FN: s regler om transport av farligt gods. Dessa boxar har i allmänhet en dubbel vägg av wellpapp eller kartong. För att följa FN: s krav, måste den yttre ytan har en låg vattenabsorption vid testning under en 30-minuters period, enligt Oak Ridge National Laboratory. Dessa behållare kan användas som enstaka förpackningar för farligt gods i fast tillstånd.
Medical avfallsbehållare

Begagnade vassa, är kliniska prover och annat medicinskt avfall ofta omhändertas på sjukhusets förbränningsanläggning. Men små sjukhus och lantliga vårdinrättningar ofta inte avfallsförbränningsanläggningar på plats, vilket kräver transportbehållare. Medicinska avfallsbehållare är ofta gjorda av en enda plast kärl, men vissa typer kan innehålla en innerbehållare att hålla de förorenade avfall, som skyddas av en slagtålig yttre behållaren. Denna typ av dubbla lager container är läckage-, effekt-och punkteras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/58854.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.