Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

1985 Corvette Drive Shaft Borttagning

I 1985 års Chevrolet Corvette har bakhjulsdrift, och den enda förbindelsen mellan bakaxeln och växellådan är drivaxeln. Service av transmissionen eller den bakre änden kräver ofta drar ut drivaxeln, vilket kan göras på under en timme med rätt verktyg. Saker du behöver
Jack
Jack står
dräneringskärlet
3/8-tums ratchet, förlängning och Hylsnyckelsats
2-fot långa träblock
Show Mer Instruktioner
1

Lyft bilen med domkraft och stödja det på alla fyra hörnen med hjälp av domkraften. Se till att det är säkert innan du arbetar under bilen.
2

Unbolt avgassystemet från avgasgrenröret med 3/8-tums Ratchet, utbyggnad och uttag. Fortsätt unbolting avgassystemet och ta bort den i sektioner. Dra hela avgassystemet ut från under Corvette. Unbolt parkeringsbromsen guiden fram kabeln från drivaxeln stöd, ungefär halvvägs ner fordonets längd, med spärrfunktion.
3

Placera träkloss på dynan på domkraften. Placera domkraften under överföringen pannan och höja uttaget tills det kommer i kontakt bara överföringen pannan.
4

Placera ett uppsamlingskärl under slutet av sändningen för att fånga någon transmissionsolja som kan spillas ut ur sändning när drivaxeln avlägsnas. Unbolt drivaxeln från den bakre änden vid drevet, vilket i mitten av den bakre axeln, med hjälp av 3/8-tums harskramla och ingångar. Sedan dra bort drevet på den bakre änden med händerna och vila den på marken. Detta kommer att lämna endast den främre änden av drivaxeln sitter innanför den bakre av transmissionen. Dra ut drivaxeln ut från baksidan av sändningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/60358.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.