Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur Justera Idle på en 1985 Chevy Pickup 4.3 V6

När motorn är igång men inte under någon belastning, det är tomgång, och den gör det på ett visst varvtal. Om tomgång sjunker för lågt, då motorn kunde stanna och stänga av. Om det går för högt, kommer motorn inte vara igång så effektivt som möjligt och inte bara kommer du att bränna igenom mer bränsle, kommer du också lagt mer slitage på motorn än nödvändigt. Om du vill sänka eller höja tomgången på din 1985 Chevrolet pickup med 4,3-liters V6, kan du göra det på under 15 minuter. Saker du behöver
Hex-head nyckeluppsättning
obestämd nyckel satt
Visa fler instruktioner
1

öppna huven. Ta bort luftrenaren på motorn med händerna, ta bort vingmuttern på luftfiltret, och flytta den ur motorrummet. Starta trucken och låt den gå tills temperaturmätaren når halvvägs.
2

Lokalisera tomgång ventilen hastighetsjustering, som har en fjäder på ena änden, och på den motsatta änden, en låsmutter med en hex-head ställmuttrar. Lossa låsmuttern med en skiftnyckel samtidigt som du håller i mitten fortfarande med en hex-head-tangenten.
3

Vrid sexkantshuvud knappen och lyssna på motorn för att avgöra om du re höjning eller sänkning av tomgångsvarvtalet. Justera det till den ungefärliga intervall du vill, dra åt låsmuttern på plats.
4

Kontrollera varvräknare i mätaren klustret och kontrollera att tomgångsvarvtalet vid varvtal du vill ställa in. Om du ändå behöver justera, upprepa steg 2 till 3 tills tomgångsvarvtalet når rätt varvtal.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61688.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.