Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Broms Replacement Steg-för-steg

Brake ersättning är ett bra sätt för hemmet mekaniker att spara pengar på fordonsservice, och en nödvändig färdighet för nybörjare. Lyckligtvis flesta bilar bromssystem kan servas av enkla handverktyg, och kräver inga speciella kunskaper utöver tillgång till fordonets servicemanual. Borttagning av Bromsbelägg

Börja med att bilen parkeras på ett jämnt underlag och blockera bakhjulen. Lyft fordonets front enligt instruktionerna i bruksanvisningen och stöd med pallbockar placeras under ramen. Ta bort de främre hjul och däck. Undersök bromsok. Vanligtvis finns det två bultar som ansluter oket till bromsok monteringsfäste. Lossa dessa bultar tillräckligt för att ta bort bromsoket. På de flesta modeller kommer det inte att vara nödvändigt att ta bort skruvarna från fästena. Om du har svårt att dra bromsok från rotorn, använd en C-klämma för att köra tillbaka kolven i bromsoket. Placera den nedre av c-klämman på den upphöjda runda delen av bromsok på den inre sidan av tjocklek. Placera den andra änden av c-klämman på baksidan av den yttre bromsklossen. När du drar åt klämman det kommer att driva kolven i bromsoket, vilket gör det mycket lättare att ta bort. Låt aldrig bromsoket för att hänga med hydraulisk broms slang. Det kan orsaka skador på slangen eller införa luft i hydraulsystemet. Säkra alltid bromsok med ståltråd till ramen.
Borttagning av bromsrotorn
Rutiner

för avlägsnande bromsrotorn varierar med märke och modell, men generellt faller i två kategorier. Man är där rotorn vilar fritt på tappmuttem dubbar och behålls av muttrarna och bromsok, den andra är där hjulet lagerbanorna är integrerade i bromsskivan. I det första fallet rotorn kan helt enkelt dras av hjulnavet när bromsok har avlägsnats. I det andra fallet använda en platt skruvmejsel för att bända bort fettet locket. Ta bort sprinten och slott mutter och dra rotorn off. Var försiktig, eftersom hjullagren kommer att lossna med rotorn, se till att inte skada dem Addera ditt Installation av en bromsrotor

När du är. installerar den nya rotorn, inte får något fett, smuts eller olja på ytan av rotorn. I de fall där rotorn sitter fritt på tappmuttem dubbar, kan du bara skjuta den nya rotorn i stället för den gamla. Om dina rotorer har integrerats tävlingar hjullager, applicera lite nytt fett till lagren innan du lägger dem i nya bromsrotorn. Skjut rotorn på navet, sedan tillbaka kronmuttern. Följ vridmoment specifikationer som anges i fordonets servicemanual vid åtdragning slottet muttern. Om du inte gör detta kan skada lagren. Installera en ny saxpinne och installera om fett cap.
Installation av Bromsbelägg
p Om du inte kör tillbaka kolven i bromsoket vid avlägsnandet, gör det nu . Sätt tillbaka den gamla inombords bromsklossen att undvika skador på kolven när du kör den tillbaka in i bromsoket. Ladda de nya bromsbeläggen i bromsoket. I de flesta fall den inre pad kommer att ha ett klipp som passar in bromsoket kolven, och den yttre dynan kommer att ha en klämma som fäster den till bromsoket. Skjut bromsok över rotorn och dra åt de två skruvarna som ansluter oket till bromsok fästet. Sätt tillbaka hjulen och däck och sänka bilen. Slå på motorn och pumpa bromspedalen några tid att låta bromsok kolvarna att anpassa sig till de nya dynorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/57291.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.