Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man byter bussningarna kontroll arm på en 94 Beretta

kontrollgruppen bussningar på din 1994 Chevy Beretta tillåta styrarmarna att svänga i fästen kontroll arm samtidigt som den tillåter en liten mängd ger i suspension för att kompensera för sidan till sida betonar i suspensionen. När dessa bussningar börjar misslyckas eller torka ut (de är gjorda av gummi och stål), kan de börja gnissla. Om de inte ersätts i tid, kommer gummit börjar spricka och försvagas, vilket kan orsaka mer skada. Saker du behöver
Momentnyckel
Lug skiftnyckel
Jack
stödbenet
Stoppklossar
Hylsnyckelsats
Ratchet
Wrench in
Avbitare
Pickle gaffel
Hammer igenom, kontrollerar arm bussning pressverktyg för 1-mul-by-1-fot bit plywood
Visa fler instruktioner
1

Park bilen på ett plant underlag. Aktivera parkeringsbromsen. Lossa muttrarna på hjulet där du kommer att arbeta. Placera domkraften under ramen precis bakom denna framhjulet, och lyfter bilen tills framhjulet går fritt från marken. Placera stödbenet precis bakom uttaget, och sänk bilen på ställningen. Ta bort framhjulet.
2

Räta och ta bort sprinten i kronmuttern genom att dra ut den med avbitare. Ta bort muttern genom att vrida den moturs med en skiftnyckel. Skjut ättikslag gaffel mellan styrspindeln och kulled. Strike hammaren kraftigt tills kulleden lossnar från styrspindeln.
3

Placera domkraften under kontroll armen och fjädring stödorgan med plywood på domkraften på ett sådant sätt att stödja både fjädring stöd och kontrollgruppen.
4

bort skruvarna som håller fast fjädring i ramen genom att vrida dem moturs med en spärr och uttag. Det finns två på ramen under skottet, två i mitten och två i fronten, nära stötfångaren. Sänk domkraften och ta bort fjädring stöd och kontroll armenheten.
5

Ta kontroll arm montering bultar och muttrar genom att hålla bultar med en skiftnyckel och vrida muttrarna moturs med en spärr och uttaget. Separera kontrollgruppen från suspensionen stöd.
6

Installera kontrollgruppen verktyget bussning press att driva en av bussningarna ut ena eller andra sidan. Det är oftast lättast att driva bussningen mot mitten. På vissa verktyg, måste du slå en gängad tapp medurs för att trycka den gamla bussningen ut. Å andra verktyg, kommer du att behöva klämma kontrollgruppen i ett skruvstäd och använda en hammare för att tvinga ut bussningen ur. Gör detta på båda bussningar. Läs instruktionerna med ditt verktyg för att bestämma det korrekta sättet att montera verktyget för bussningen borttagning.
7

Ta och vrid bussningsverktyg runt. Tryck de nya bussningarna i de pivot kontroll arm poäng. Läs anvisningarna som följde med det verktyg som används för mer detaljerade instruktioner.
8

Sätt kontrollgruppen i öppningarna i suspensionen stöd, och sätt in bultar genom hålen. Trä muttrarna på bultarna, vrida medurs för hand. Placera fjädring stöd och kontroll armenhet på domkraften, och skjut den på plats. Sätt i bultarna vid fronten, och dra åt dem med fingrarna, vrida dem medurs. Sänk domkraften och installera centrum bultar, återigen vrida medurs.
9

Nedre och ta bort domkraften. Lyft slutet av kontrollgruppen, och styra kulledstappen i styrspindeln. Installera kronmuttern genom att vrida den medurs. Dra denna mutter till 41 till 50 foot-pounds. Sätt i en ny saxpinne i hålen i tappen och muttern. Om hålen inte rada upp, dra åt muttern tills de gör. Böj sprinten över stud att säkra det på plats.
10

montera hjulet vrida muttrarna medurs på reglarna. Höj bil utanför stödbenet, och sänka den. Avlägsna domkraften. Dra åt muttrarna med 100 foot-pounds med en momentnyckel.
11

Vridmoment centrum fjädring stödbulten (s) till 66 foot-pounds. Dra den främre bulten upphängningsstödramen (s) till 65 fot-pounds. Dra åt bakre bulten upphängningsstödramen (s) till 65 fot-pounds. Dra åt bultarna i given ordning.
12

Vridmoment kontrollgruppen till nötter upphängningsstödramen och muttrar till 44 foot-pounds, vrid dem 60 grader längre.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61548.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.