Svenska Bil >> Auto Repair >> Auto Bromsar >> Content

Hur man tar bort en axel i en 1997 Acura TL

Överföring på en 1997 Acura TL ansluter till hjulen via ett par axlar, även kallad halfshafts. Dessa axlar har stövlar på varje ände för att skydda de inre lagren. Om stövlarna sönder, då lagren kan foul, och axlarna kommer att ha svårt att göra sitt jobb. Ett sätt att fixa axlarna och /eller lagren är att ta bort hela enheten från fordonet för att ersätta eller reparera dem. Saker du behöver
Jack
Jack står
Däck järn
Mejsel
Hammer
dräneringskärlet
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
Open-end skiftnyckel som
Kulled borttagningsverktyg
plastklubba
24-tums brytjärnet
Visa fler instruktioner
1

bort mitt locket på de två framhjulen för hand. Ta det satsade fickan (detta ser ut som en buckla i en cirkulär metall panel) på mitten axelmuttern med en mejsel och hammare för att tillåta dig att ta bort muttern. Lyft framsidan av Acura med en domkraft och stödja den på pallbockar. Ta bort muttrarna från hjulen med ett däck järn och sedan dra bort hjulen.
2

Placera ett uppsamlingskärl under överföringen pan mellan axlarna. Avlägsna bulten tråget på transmissionen pannan med en 3/8-tums Ratchet och uttag.
3

unbolt staget från strut gaffeln med 3/8-tums Ratchet och uttag sedan bort staget gaffeln från suspensionen med 3/8-tums Ratchet, uttag och en skiftnyckel. Unbolt Dragstång änden från knogen med 3/8-tums Ratchet och uttag gör sedan samma sak på undre länkarm. Separera styrstag från knogen och undre länkarm från knogen med en kulled borttagningsverktyg.
4

Tryck mitt på axeln med en plasthammare samtidigt dra knogen ifrån axeln tills det är helt. Bänd axeln bort från transmissionen vid dess anslutning till transmissionen med en spett. Dra ut axeln av transmissionen och bort från Acura.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/auto-brakes/61340.html

Previous:
Next:

Auto Bromsar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.